Польські МіГ-29 можуть з'явитися в Україні через пів року - ексміністр оборони

Польські МіГ-29 можуть з'явитися в Україні через пів року - ексміністр оборони

Ексклюзив
Укрінформ
Польські літаки МіГ-29 можуть з'явитися в Україні приблизно через пів року, що залежатиме від термінів їх заміни на нові американські F-35.

Про це в коментарі Укрінформу сказав ексміністр національної оборони Польщі Януш Онишкевич.

“Передача Україні решти польських МіГ-29 залежатиме від графіку постачання до Польщі літаків F-35, які мають їх замінити. Думаю, що це може зайняти приблизно пів року”, - підкреслив експерт.

Оцінюючи підписану нещодавно у Варшаві безпекову угоду між Україною і Польщею, експерт назвав її доброю, адже вона має “значне практичне і політичне значення”.

У травні начальник Генштабу ЗС Польщі Вєслав Кукула інформував, що перші літаки F-35 з’являться у Польщі в серпні.

Читайте також: В очікуванні F-16: чи дійсно пілотів у нас буде менше, ніж винищувачів?

Як повідомлялося, безпекову угоду між Україною і Польщею 8 липня у Варшаві підписали Президент Володимир Зеленський і прем’єр-міністр Дональд Туск. У ній, зокрема, передбачається “розгляд можливості передачі ескадрильї МіГ-29 без шкоди для безпеки Польщі та оперативних можливостей Повітряних сил Польщі”. Тоді під час пресконференції у Варшаві Зеленський підкреслював, що Україна дуже розраховує на ці пострадянські літаки, які модернізовано за стандартами НАТО. Своєю чергою Туск зазначав, що він не знає точної дати їх передачі Україні, оскільки зараз вони ще виконують місії з чергування у повітряному просторі НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-