На фронті сьогодні відбулися вже 58 боєзіткнень

На фронті сьогодні відбулися вже 58 боєзіткнень

Дані Генштабу
Укрінформ
Від початку доби на фронті відбулися 58 бойових зіткнень, підвищена активність російських військ спостерігається на Харківському, Куп’янському та Покровському напрямках.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 16:00 неділі, 21 липня, передає Укрінформ.

Для досягнення своїх цілей на вказаних трьох напрямках, згідно з даними Генштабу, загарбники застосовують усі наявні сили та засоби.

"На заваді втіленню планів окупантів стоять наші незламні захисники, які у надзвичайно складних умовах своїми професійними діями завдають ворогу непоправних втрат", – ідеться у повідомленні.

Як зазначається, від ворожих атак сьогодні постраждали дев'ять населених пунктів Сумської та Чернігівської областей, а саме: Угроїди, Об’єднане, Тур’я, Олександрівка, Олексіївка, Миропілля, Лісківщина, Степок і Могриця.

Сімома керованими авіабомбами росіяни атакували Харківську область, цілячись по районах Вовчанська, Липців, Борщової та Глибокого.

Удару некерованими авіаційними ракетами війська РФ завдали по Дехтярному.

Читайте також: Просування до Покровська і Нью-Йорка: розвідка Британії проаналізувала дії Росії на Донеччині

Від початку доби на Харківському напрямку російська армія сім разів намагалася штурмувати українські оборонні рубежі в районі Глибокого та Вовчанська. Сили оборони відбили всі ворожі атаки.

На Куп’янському напрямку загарбники сім разів активно йшли на позиції українських оборонців у районі Синьківки, Стельмахівки, Берестового й Андріївки, два боєзіткнення досі тривають. Захисники України продовжують стійко тримати оборону.

На Лиманському напрямку армія РФ здійснила п’ять атак на позиції оборонців поблизу Макіївки і Тернів. Три бойові зіткнення завершилися для них без успіху, ще два тривають.

На Сіверському напрямку поблизу Верхньокам’янського та Виїмки українські захисники відбили три ворожі атаки.

На Краматорському напрямку російські війська двічі штурмували позиції Сил оборони поблизу Андріївки. Іде бій, ситуація контрольована.

На Торецькому напрямку кількість ворожих атак зросла до чотирьох. Росіяни зосередили свої зусилля в районі Північного, Залізного та Нью-Йорка. Там відбулися чотири боєзіткнення, три з них ще тривають.

Війська РФ на цій ділянці фронту активно застосовують авіацію, зокрема бомбардували райони Північного, Торецька та Нью-Йорка. За сьогодні загарбники скинули там уже 13 керованих авіабомб.

На Покровському напрямку відбулася найбільша кількість боєзіткнень. Від початку доби російська армія за підтримки авіації вже 23 рази намагалася потіснити Сили оборони із займаних позицій у районах Прогресу, Новоселівки Першої, Воздвиженки, Новоолександрівки, Калинового й Уманського.

"Сили оборони стримують натиск та на даний час відбили шістнадцять атак противника, сім атак ще тривають. Втрати ворога уточнюються", – поінформували в Генштабі.

Зазначається, що на Курахівському напрямку бої тривають поблизу Красногорівки, Георгіївки та Карлівки. За уточненими даними, українські захисники в цьому районі за сьогодні відбили чотири ворожі атаки.

На Времівському напрямку росіяни активно застосовують авіацію. Ворожих ударів зазнали райони Вугледара, Катеринівки, Урожайного і Старомайорського.

На Оріхівському напрямку армія РФ здійснила три невдалі спроби атакувати Сили оборони поблизу Роботиного та в напрямку Новоданилівки. Також загарбники скинули дві керовані авіабомби на Степногірськ.

На Придніпровському напрямку російські війська вдарили керованими авіабомбами по районах Тягинки, Томариного та Бургунки Херсонської області.

Читайте також: Ворог не готовий до наступів на нових напрямках - Юсов

Як повідомляв Укрінформ, минулої доби на фронті відбулися 126 боєзіткнень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-