З Новоросійська вийшов ворожий ракетоносій, є загроза застосування крилатих ракет - Плетенчук

З Новоросійська вийшов ворожий ракетоносій, є загроза застосування крилатих ракет - Плетенчук

Укрінформ
Один з ворожих ракетоносіїв вийшов на зовнішній рейд з Новоросійська, тож є небезпека застосування крилатих ракет.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник ВМС ЗСУ капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук.

«Ситуація залишається незмінною. Єдине, що трохи вибивається із загальної картини, – вчора виходив один із фрегатів, носіїв крилатих ракет з порту базування Новоросійська, повернувся, і сьогодні так само вийшов один з носіїв на зовнішній рейд. Тому в принципі можна вважати, що є небезпека застосування. Інколи вони виходили буквально на годину, щоб застосувати. Слідкуємо за розвитком ситуації. А так протягом тижня в Чорному морі не було в принципі кораблів», - зазначив Плетенчук.

Читайте також: Російський режим готовий зробити все, щоб зруйнувати єдність коаліції на підтримку України - Agenda Pública

За його словами, в Азовському морі перебуває кілька мінних тральщиків та ракетний катер ворога, однак це не впливає на загальну ситуацію.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні в Азовському морі Росія тримала чотири військові кораблі, носії крилатих ракет "Калібр" були відсутні. У Чорному морі ворожих кораблів не було.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-