У Генштабі показали, як українські бійці тренуються на системі ППО Starstreak у Британії

У Генштабі показали, як українські бійці тренуються на системі ППО Starstreak у Британії

Фото
Укрінформ
Українські захисники під керівництвом британських інструкторів проходять навчання з використанням переносного зенітно-ракетного комплексу Starstreak у Британії.

Як передає Укрінформ, про це Генштаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці із посиланням на Міністерство оборони Великої Британії та Постійний об'єднаний штаб ЗC Великої Британії й оприлюднив відповідні світлини.

«Збройні сили Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії тренують українських новобранців на системі ППО Starstreak», - ідеться у повідомленні.

Starstreak — це британський переносний зенітно-ракетний комплекс, портативна система протиповітряної оборони малої дальності, оптимізована для забезпечення захисту від повітряних загроз.

Читайте також: Нічні рейди та контактні бої: у Британії українських військових тренують інструктори із Швеції

Ракета Starstreak рухається зі швидкістю, що більш ніж у три рази перевищує швидкість звуку і може кілька разів вразити ціль завдяки своїй системі з трьох снарядів, схожих на дротики.

«Навчання допоможе українським новобранцям захищати своє суверенне небо від незаконної авіації Росії», - зазначили військові.

Як повідомляв Укрінформ, Україна за результатами 75-го саміту НАТО у Вашингтоні отримає п’ять новітніх батарей протиповітряної оборони, зокрема чотири батареї Patriot й одну батарею Samp/T від США, Німеччини, Румунії, Нідерландів та Італії, а також десятки тактичних систем ППО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-