Втрати Росії на війні втричі вищі за українські - Сирський

Втрати Росії на війні втричі вищі за українські - Сирський

Укрінформ
Втрати російської армії на війні проти України є втричі більшими, ніж українські, а на окремих ділянках «навіть ще вищі».

Про це в інтерв’ю The Guardian сказав головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський, передає Укрінформ.

«Їхня (у РФ - ред.) кількість загиблих набагато більша», – підкреслив Сирський.

Він відмовився відповідати на запитання про втрати української армії, пояснивши, що це «чутлива» інформація, яку може використати Москва.

Сирський протиставив свою тактику ведення бою тактиці, яку використовують російські командири, відомі жертвуванням великою кількістю піхоти, аби захопити «100-200 метрів».

«Для нас дуже важливо зберегти життя наших солдатів. Ми не захищаємо руїни на смерть», – зауважив він. 

Головнокомандувач заявив, що не бажає «досягати цілей за будь-яку ціну» або направляти військових у «безглузді м’ясні штурми». Іноді українській армії доводилося відходити на «більш вигідні позиції», додав він.

Крім цього, без проведення мобілізації неможливо створити нові резерви та бригади, які є необхідними, оскільки Росія збільшує чисельність своїх сухопутних військ, зауважив головнокомандувач.

Читайте також: Російська армія втратила за добу в Україні ще 1140 загарбників

«Для нас дуже важливо, щоб усі громадяни України виконали свій конституційний обов’язок», – сказав Сирський, закликавши українців, які перебувають за кордоном, також долучитися до виконання цього обов’язку. 

Як повідомляв Укрінформ, безпекова угода між Україною і Польщею, підписана 8 липня у Варшаві, передбачає, зокрема, створення так званого Українського легіону. Президент Володимир Зеленський заявив, що на території Польщі буде створено, підготовлено й оснащено підрозділ, до якого увійдуть громадяни України, які зараз перебувають за кордоном.

Фото: Alessio Mamo / The Guardian

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-