Фіала сподівається, що чеська ініціатива із закупівлі боєприпасів для України буде тривалою

Фіала сподівається, що чеська ініціатива із закупівлі боєприпасів для України буде тривалою

Ексклюзив
Укрінформ
Прем’єр-міністр Чеської Республіки Петр Фіала сподівається, що до ініціативи Праги стосовно боєприпасів для України долучаться й інші країни, а ті, хто вже бере участь, продовжать робити фінансові внески.

Про це політик заявив в інтерв’ю Укрінформу.

«Наразі безпосередню участь у чеській ініціативі щодо боєприпасів беруть 15 країн, і ми віримо та робимо максимум, щоб інші держави приєдналися, а нинішні країни продовжили свою підтримку наступного року», - сказав Фіала.

Він зазначив, що перші артилерійські снаряди вдалося доправити в Україну у червні, і ближчими місяцями поставки триватимуть прогнозованими темпами.

«До кінця року українській армії будуть поставлені близько 500 тисяч одиниць боєприпасів калібру 155 мм. Важливо зазначити, що на цьому допомога не закінчується», - підкреслив політик.

Водночас він запевнив, що паралельно з цим Україні постачають «щорічно сотні тисяч інших боєприпасів великих калібрів».

Читайте також: Чехія приєдналася до міжнародної «коаліції дронів» для України

Фіала нагадав, що Чехія виступила зі своєю ініціативою щодо боєприпасів через те, що Україні критично не вистачає амуніції.

Як повідомлялося, прем’єр Чехії Петр Фіала представив ініціативу із закупівлі за гроші ЄС боєприпасів по всьому світу з метою їх передачі Україні в січні на зустрічі голів держав і урядів Євросоюзу. В лютому публічно про неї оголосив на полях Мюнхенської безпекової конференції президент ЧР Петр Павел.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-