Півненко сказав, чого не вистачає підрозділам Нацгвардії

Півненко сказав, чого не вистачає підрозділам Нацгвардії

Ексклюзив
Укрінформ
Серед того, чого не вистачає підрозділам Нацгвардії - підготовлені кадри та розрахунки БПЛА.

Про це сказав у інтерв'ю Укрінформу командувач Національної гвардії України Олександр Півненко, відповідаючи на питання, чи відчувають вони зараз брак якихось ресурсів, і чого б їм хотілося мати більше в арсеналі.

"Підготовлених кадрів, розрахунків БПЛА. Людей треба відбирати - аналізувати, хто має які навички, потім готувати… Прийшла людина по мобілізації - проходить у нас п’ять тижнів загальну військову підготовку. Потім направляється, наприклад, в підрозділ БПЛА, там відбувається фахова підготовка, і вже потім бійця залучають до виконання завдань", - сказав командувач НГУ.

За його словами, є напрямки, де нацгвардійці дуже серйозно розвиваються.

"Є напрямки, наприклад, боєприпаси, де хотілося б більше. Зараз випробовуємо дрон, який дуже стійкий до РЕБ. На нього кілограм вибухівки можна причепити. І це перспективно, тому що РЕБ розвивається - і наш, і їхній. Постійно треба рухатися, змінюватися знову і знову. Вдосконалювати підготовку, нарощувати логістику, гуртуватися. Так і вистояти", - зазначив очільник НГУ.

Відповідаючи на питання, якою тепер є ситуація із забезпеченням Нацгвардії, Півненко заявив, що логістичне забезпечення дуже адаптоване до умов війни.

За його словами, постачання озброєння, боєприпасів, продовольства здійснюється з урахуванням загроз і для максимально швидкого доправлення, куди потрібно.

"У нас уже є три власні меблеві цехи, де збираємо меблі для потреб Національної гвардії: столи, стільці, тумбочки, шафи. Збудували швидкозбірні (модульні) казарми, і меблі купувати не потрібно. Є спроможності для виготовлення засобів для фортифікаційних споруд", - поінформував командувач НГУ.

Читайте також: Командувач Нацгвардії вважає, що РФ через місяць стане в оборону

Півненко також зазначив, що дуже допомагають волонтери.

"Я розумію, що з часом воно трошки просідає - спочатку пік, потім активність знижується, але потім знову буде пік. Є напрямки, які, навпаки, зросли. Зокрема щодо розвитку медичних, реабілітаційних, навчальних центрів, соціальні проєкти", - зазначив він, відповідаючи на питання, чи зменшується станом на сьогодні роль волонтерів.

Як повідомляв Укрінформ, командувач Національної гвардії Олександр Півненко відвідав один з навчальних центрів НГУ і перевірив процес підготовки бійців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-