Удар ЗСУ по порому в порту «Кавказ» змусить Росію возити пальне через Керченський міст - розвідка Британії

Удар ЗСУ по порому в порту «Кавказ» змусить Росію возити пальне через Керченський міст - розвідка Британії

Укрінформ
Удар Сил оборони України по порому для перевезення залізничних вагонів «Славянин» в порту «Кавказ» погіршить логістичні можливості росіян із забезпеченням окупаційних військ на півдні України та негативно вплине на експорт зрідженого газу.

Як передає Укрінформ, про це у соцмережі Х повідомляє Міноборони Британії з посиланням на дані розвідки.

«23 липня українські сили вразили пором «Славянин» в російському порту «Кавказ». Цей удар майже напевно створить для Росії подальші логістичні проблеми з забезпечення своїх окупаційних військ на півдні України та для регіонального експорту зрідженого газу», - заявили у відомстві.

Фото: Генштаб ЗСУ

Зазначається, що «Славянин», який має найбільшу здатність з-поміж трьох наявних поромів для перевезення залізничних вагонів, прямує між Росією та Кримським півостровом через Керченську протоку.

«Після того, як успішні удари ракетами Україною пошкодили інші два пороми 29 травня цього року, «Славянин» відновив роботу, після зіткнення наприкінці 2023 року, в якості єдиного порому такого типу. Пороми з перевезення автотранспорту також працюють. Раніше «Славянин» перевозив зріджений газ через Керченський порт перед його експортом», - додали у відомстві.

Читайте також: Росіяни вивели кораблі з Азовського моря через пошкодження залізничного порому - Плетенчук

У Міноборони зазначили, що навіть якщо тимчасово пороми для перевезення залізничних вагонів не працюватимуть, це збільшить витрати та зменшить можливості Росії транспортувати паливо, боєприпаси та техніку через Керченську протоку.

«Дуже ймовірно, що Росія повинна буде ризикувати транспортуванням палива залізничними вагонами через Керченський міст - це те, чого вона намагається уникнути після першої атаки на міст у жовтні 2022 році», - зазначили у відомстві.

Читайте також: Британська розвідка оцінила наслідки удару України по складу боєприпасів у Воронезькій області

Як повідомляв Укрінформ, 23 липня у Генеральному штабі Збройних сил України підтвердили ураження порому «Славянин» в порту «Кавказ». Окупанти використовували цей пором для перевезення залізничних вагонів, автотранспорту та контейнерів у військових цілях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-