Українські виробники отримали 70-80% контрактів Міноборони у I півріччі 2024 року

Українські виробники отримали 70-80% контрактів Міноборони у I півріччі 2024 року

Укрінформ
Українські виробники отримали 70-80% контрактів Міноборони у I півріччі 2024 року.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба МОУ із посиланням на заступника міністра оборони України Дмитра Кліменкова.

"За підсумками I півріччя 2024 року частка українських виробників у загальному обсязі контрактування закупівельної агенції Міністерства оборони «Державний оператор тилу» становила 80%", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, вітчизняні підприємства переважають у контрактуванні іншої закупівельної агенції Міноборони – «Агенції оборонних закупівель», де їх частка становить 70%.

Читайте також: Україна отримає цього літа танки Leopard, які закупили Нідерланди та Данія

"Українські виробники – в пріоритеті Міністерства оборони. Співпраця з вітчизняними підприємствами дозволяє забезпечити стабільне постачання якісної продукції, швидко реагувати на зміни у потребі оборонного сектору та сприяти розвитку економіки України. В умовах зовнішньої агресії ми повинні максимально використовувати власні ресурси і потенціал, аби забезпечити нашу незалежність та безпеку", - наголосив Кліменков.

Він додав, що це сприяє стабільності в постачанні оборонних засобів та підтримує розвиток національної економіки в умовах зовнішньої агресії.

Як повідомляв Укрінформ, Україна прагне перейти на прямі контракти з виробниками озброєння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-