Дрони ГУР атакували у Росії три військові аеродроми та пошкодили надзвуковий бомбардувальник

Дрони ГУР атакували у Росії три військові аеродроми та пошкодили надзвуковий бомбардувальник

Укрінформ
Вночі та вранці 27 липня у Росії під час операції Головного управління розвідки Міністерства оборони України були атаковані три військові аеродроми, уражений нафтопереробний завод і пошкоджений надзвуковий бомбардувальник.

Як передає Укрінформ, про це повідомляють джерела в українській розвідці.

Дрони атакували військовий аеродром в Енгельсі Саратовської області, військовий аеродром "Дягілєво" в Рязанській області та військовий аеродром "Оленья" в Мурманській області.

Також в результаті атаки дронів-камікадзе був уражений нафтопереробний завод в Рязані.

Як зазначають очевидці, перші вибухи на території військового аеродрому в Дягілєвому пролунали близько 6-ї години ранку за місцевим часом.

У соцмережах повідомляють, що чули принаймні три вибухи. Також місцеві користувачі публікують відео прольоту дронів у напрямку аеродрому, а за тим - знімок стовпа чорного диму, що здіймається над військовим обʼєктом.

Повідомляється, що на аеродромі дислокується 43-й центр бойового застосування і перенавчання льотного складу. Тут, зокрема базуються літаки Ту-95МС, Ту-22М3, Ту-134УБЛ та Іл-78 та розташований авіаційний ремонтний завод.

Вибухи на аеродромі Енгельс, де розташована російська стратегічна авіація, пролунали близько 8-ї години ранку.

У місцевих пабліках зазначають, що російські сили протиповітряної оборони безуспішно намагалися збити БПЛА, однак за тим пролунали характерні вибухи.

Читайте також: Розвідка оприлюднила імена росіян, причетних до ударів по Харківщині й Сумщині «Іскандерами»

Внаслідок влучання БПЛА літакового типу по аеродрому "Оленья" попередньо зафіксовано пошкодження дальнього надзвукового бомбардувальника-ракетоносця Ту-22М3.

Цей аеродром розташований від українського кордону на відстані близько 1800 кілометрів.

Водночас Міністерство оборони РФ заявило, що загалом над територією Росії були збито щонайменше 12 дронів-камікадзе: в Курській, Бєлгородській, Ростовській, Брянській та Липецькій областях.

Результати влучань БПЛА по інших ворожих військових обʼєктах наразі уточнюються, зауважили в українській розвідці.

Читайте також: У Росії заявили про масовану атаку безпілотників на Брянську область

Як повідомляв Укрінформ, вночі 26 липня підрозділи ракетних військ Збройних сил України у взаємодії з іншими складовими Сил оборони завдали удару по аеродрому "Саки" в тимчасово окупованому Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-