Загарбники посилили повітряну розвідку в районі Липців - військові

Загарбники посилили повітряну розвідку в районі Липців - військові

Укрінформ
Російські війська посилили повітряну розвідку на напрямку Журавльовка (РФ) - Липці Харківської області.

Про це повідомив речник Оперативно-тактичного угруповання військ "Харків" полковник Віталій Саранцев в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає кореспондент Укрінформу.

"Обстановка залишається складною та напруженою, російські загарбники продовжують наступальні дії в районі населених пунктів Глибоке, Вовчанськ, Тихе... Крім того, ворог посилив повітряну розвідку із застосуванням безпілотних літальних апаратів на напрямку Журавльовка (це населений пункт Російської Федерації) - Липці", - сказав Саранцев.

За його словами, в районі Сотницького Козачка ворог активізував обстріли позицій Сил оборони. Крім того, готуючись до наступальних дій, РФ проводить поповнення поточного некомплекту особового складу і розвідку маршрутів висування поблизу Глибокого.

Речник зауважив, що протягом минулої доби на цій ділянці фронту армія РФ завдала в напрямку українських позицій 15 авіаційних ударів, використавши 22 КАБи. Також окупанти завдали 29 ударів дронами-камікадзе і здійснили 490 обстрілів позицій Сил оборони.

Читайте також: На Харківщині за добу внаслідок обстрілів загинула людина, ще одна поранена

"Від початку цієї доби відбулося два бойові зіткнення в районі населених пунктів Глибоке та у Вовчанську. Всі атаки ворога відбиті, втрат наших позицій не допущено", - поінформував речник.

Він зазначив, що тактика окупантів мінлива. "Іноді ворог намагається атакувати малими штурмовими групами за підтримки артилерії, іноді він намагається ці групи збільшувати. Минулої доби у Вовчанську було застосовано проти наших військ важку вогнеметну установку ТОС-1. Тому важко сказати про якусь систему, бо ворог постійно намагається змінювати свою тактику, вишукуючи найбільш ефективні шляхи прорвати оборону наших сил", - сказав полковник.

Як повідомляв Укрінформ, на фронті за добу відбулися 129 бойових зіткнень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-