Друга річниця теракту в Оленівці: бійці полку «Азов» закликали розповісти світу про трагедію

Друга річниця теракту в Оленівці: бійці полку «Азов» закликали розповісти світу про трагедію

Укрінформ
Бійці 12-ої бригади спеціального призначення «Азов» НГУ в день другої річниці теракту в Оленівці закликали розповісти світу про цю трагедію.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у звернені, опублікованому на каналі полку «Азов» у Телеграмі.

«У день другої річниці теракту в Оленівці ми закликаємо вас розповісти світу про цю трагедію. Приєднуйтеся до вшанування пам'яті жертв російського злочину. Залучайте українську і міжнародну аудиторію», - йдеться у повідомленні.

В «Азові» нагадали, що в ніч з 28 на 29 липня два роки тому окупанти підірвали барак в колонії Оленівки під Донецьком з полоненими азовцями. Внаслідок вибуху загинули 54 захисники Маріуполя, ще 130 – зазнали поранень.

«Поранені азовці виносили тіла побратимів. Тих, кого можна було врятувати, окупанти кидали помирати. Оленівка – це злочин проти людяності, порушення всіх можливих правил ведення війни і поводження з військовополоненими», - заявили в «Азові». 

Там підкреслюють, що росіяни спираються на коротку пам'ять світової спільноти, на забуття її злочинів і власну пропаганду.

Читайте також: ООН має дати юридичну оцінку трагедії в Оленівці - омбудсмен

«Кожне поширення важливе. Чим більше людей дізнається про злочин окупантів, тим менше шансів у РФ уникнути покарання. Розкажи про Оленівку. Приєднуйся до вшанування пам'яті жертв теракту», - закликають бійці у своєму зверненні до людей.

Як повідомляв Укрінформ, адміністрація президента США Джозефа Байдена дозволить бригаді «Азов» використовувати американську зброю, скасувавши заборону, накладену багато років тому на тлі занепокоєнь щодо засновників цього військового підрозділу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-