Ворог зосередив зусилля біля п'яти населених пунктів Харківщини - військові

Ворог зосередив зусилля біля п'яти населених пунктів Харківщини - військові

Укрінформ
Російські війська сконцентрували свої найбільші зусилля на Харківщині в районах Липців, Глибокого, Мороховця, Красного та Вовчанська.  

Як передає Укрінформ, про це повідомив речник Оперативно-тактичного угруповання військ "Харків" Віталій Саранцев в ефірі телемарафону "Єдині новини".

"Насамперед це ділянки в районі населених пунктів Липці, Глибоке, Мороховець, Красне, Вовчанськ. Там ворог сконцентрував найбільші свої зусилля, і найчастіше там здійснюються бойові дії", - зазначив Саранцев.

Він наголосив, що ситуація у Вовчанську досить складна. Також українська армія завдає асиметричних відповідей на дії ворога.

"Це неочікувані, нестандартні дії наших військ щодо стримання противника і знищення його живої сили, техніки та озброєння. Якщо ворог використовує КАБи, то ми використовуємо високоточні технології із застосуванням штучного інтелекту, засоби дальньої розвідки, засоби РЕБ для того, щоб знищувати безпілотні літальні апарати противника. Засобами дистанційної розвідки завчасно помічаємо переміщення противника і, відповідно, знищуємо його живу силу", - додав речник ОТУ "Харків".

Читайте також: На фронті за добу відбулися 128 боєзіткнень, найбільше - на Покровському напрямку

За його словами, росіяни постійно намагаються змінювати свою тактику. Також вони шукають нові ходи, щоб обійти позиції Сил оборони, задіюючи лобові атаки та дії малих штурмових груп.

Як повідомляв Укрінформ, російські війська посилили повітряну розвідку на напрямку Журавльовка (РФ) - Липці Харківської області.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-