Кіберфахівці ГУР атакували Центробанк Росії - джерело

Кіберфахівці ГУР атакували Центробанк Росії - джерело

Укрінформ
Уранці 29 липня кіберфахівці Головного управління розвідки Міноборони атакували Центробанк РФ.

Про це Укрінформу повідомило обізнане джерело у розвідці.

Зокрема, приблизно з 11:00 за місцевим часом ресурси Центробанку Росії працюють або зі значними перебоями, або взагалі недоступні для користувачів. У самій фінансовій установі визнають факт кіберудару та зазначають, що інтенсивність атаки зростає.

Читайте також: ГУР уразило три вертольоти на території Росії - джерело

Зазначається, що Центральний банк Російської Федерації (Банк Росії) — головний банк першого рівня, головний емісійний, грошово-кредитний інститут РФ, який розробляє і реалізує у взаємодії з урядом Росії єдину державно-кредитну політику і наділений особливими повноваженнями, зокрема, правом емісії грошових знаків та регулювання діяльності банків.

Крім того, російські користувачі не можуть скористатися онлайн-сервісами банку «Зеніт» та Газпромбанку. Ситуацію ускладнює і відсутність стабільного інтернет-зв’язку, позаяк найбільші провайдери телекомунікаційних послуг у РФ також зазнають систематичних кіберударів. Зокрема, атака здійснюється по провайдеру МТС, користувачі якого не можуть повноцінно скористатися послугами вже третю добу.

Нагадаємо, що безпрецедентна кібератака на російські сервіси, які фінансують ВПК держави-терориста, триває з 23 липня. Ураження зазнали, зокрема, ВТБ-Банк, Альфа Банк, СебрБанк, Райффайзен банк, РСХБ Банк, Росбанк, Газпромбанк, Т-Банк, іБанку, банк «Дом. РФ» та Банк Росії.

Також атаковані брокерські додатки, банкомати, російські соціальні мережі та месенжери, інтернет-провайдери, національні платіжні системи.

Читайте також: Кібератака ГУР триває: до банків РФ додалися платіжні сервіси, соцмережі, месенджери - джерело

Як повідомляють джерела в ГРУ МОУ, операція проти фінансових установ держави-агресорки триває.

Як повідомляв Укрінформ, росіяни не можуть зняти готівкові кошти після безпрецедентної атаки кіберфахівців Головного управління розвідки Міністерства оборони України по банківському сектору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-