США виділяють $1,7 мільярда допомоги Україні

США виділяють $1,7 мільярда допомоги Україні

Оновлено
Укрінформ
Пентагон оголосив у понеділок про надання нового пакету військової допомоги в розмірі $200 млн для задоволення критичних потреб України, а також $1,5 млрд в рамках Ініціативи сприяння безпеці України. 
Як передає Укрінформ, про це йдеться в повідомленні Пентагону

Наданий США пакет на $200 млн містить, зокрема, перехоплювачі ППО, боєприпаси для ракетних систем та артилерії, протитанкові озброєння.
Крім того, Міністерство оборони оголошує про надання пакету підтримки з використанням близько 1,5 млрд доларів в рамках Ініціативи сприяння безпеці України (USAI). Ця допомога включає можливості для посилення української ППО, вогневих засобів та протитанкових озброєнь, а також фінансування для підтримки обладнання, яке раніше було надано Сполученими Штатами.
Зокрема, ідеться про боєприпаси для передових зенітно-ракетних комплексів (NASAMS); боєприпаси для ППО малої та середньої дальності; ракети RIM-7 для протиповітряної оборони; засоби радіоелектронної боротьби; боєприпаси для високомобільних артилерійських ракетних систем (HIMARS); 155- та 105-міліметрові артилерійські снаряди; мінометні міни калібру 120 мм; високоточні авіаційні боєприпаси; ракети з оптичним відстеженням і проводовим наведенням (TOW); протитанкові комплекси Javelin та AT-4; стрілецька зброя; вибухові матеріали, обладнання та боєприпаси для підриву; системи захищеного зв'язку; послуги супутникової зйомки; запасні частини, технічне обслуговування і підтримка, а також інше допоміжне обладнання.
Зазначається, що США продовжуватимуть працювати разом з близько 50 країнами над тим, щоб забезпечувати Україну критично важливими засобами, необхідними для боротьби з російською агресією.
Як повідомлялося, 3 липня уряд Сполучених Штатів оголосив про виділення пакета оборонної допомоги Україні, який включав ракети для систем HIMARS, протиповітряні перехоплювачі, артилерійські снаряди та інше озброєння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-