Лиховій: Росія на півдні активно застосовує некеровані авіаракети

Лиховій: Росія на півдні активно застосовує некеровані авіаракети

Укрінформ
Окрім керованих авіабомб (КАБів), росіяни на півдні активно застосовують некеровані авіаракети (НАРи).

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" поінформував речник ОСУВ "Таврія" Дмитро Лиховій, відповідаючи на питання, чим можна пояснити зменшення інтенсивності ударів КАБами, передає кореспондент Укрінформу.

"Окрім КАБів, у нас активно застосовуються НАРи, це - некеровані авіаракети, які противник застосовує і з літаків, і з гелікоптерів ударних типу К-52. Обидва ці засоби йдуть як підтримка сухопутного наступу. Без цього наступу, якого у нас немає, вони особливого змісту не несуть. Можливо, тому їх і трохи менше", - зазначив Лиховій.

При цьому речник відзначив, що не можна сказати, що застосування росіянами КАБів сильно зменшилося.

"Бо КАБи досить активно задіюються навіть в умовах, коли сухопутна компонента працює менше. У нас день у день КАБів нараховується... за вчора було 7, позавчора - 4, перед тим - 12, 9, 13 (відповідно - ред.). Тобто, для такого напрямку їх достатньо і це, звичайно, відчутна зброя", - додав Лиховій.

Окремо він відзначив, що за минулі 2 дні на Гуляйпільському напрямку було уражено 3 російські танки.

Читайте також: Росіяни на півдні тиснуть авіацією, артилерією й дронами - для штурмів бракує живої сили

За словами Лиховія, чисельність російських військ на Запорізькому напряму не збільшується. "І не спостерігається збільшення цієї чисельності. Тобто, росіяни утримують стале угруповання у Запорізькій області, і його недостатньо для якихось ефективних великих наступальних дій на північ, далі на Запоріжжя або на Гуляйполе", - сказав він.

Як повідомлялося, Лиховій заявив, що окупанти позавчора намагались провести атаку завдяки двом танкам та баггам на Гуляйпільському напрямку.

Фото: ОСУВ "Таврія" 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-