На Харківському напрямку збільшилася кількість обстрілів позицій ЗСУ - Саранцев

На Харківському напрямку збільшилася кількість обстрілів позицій ЗСУ - Саранцев

Укрінформ
На Харківському напрямку за останні кілька днів зменшилася кількість штурмів, але при цьому збільшилася кількість російських обстрілів позицій ЗСУ.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" поінформував речник Оперативно-тактичного угрупування військ "Харків" Віталій Саранцев, передає кореспондент Укрінформу.

За його словами, упродовж доби на Харківському напрямку оперативна обстановка суттєвих змін не зазнала - Сили оборони завдають ударів по противнику, який намагається утримувати раніше захоплені рубежі чи покращити своє тактичне положення.

"Тут слід зазначити, що упродовж кількох останніх днів противник зменшив кількість штурмових наступальних дій, зате збільшив кількість обстрілів наших позицій. Якщо, наприклад, ми ще недавно фіксували 300-400 обстрілів, то, наприклад, абсолютно рекордною стала кількість обстрілів у неділю, яких було 513", - зазначив Саранцев.

Речник ОТУВ "Харків" висловив думку, що це говорить про те, що противник певною мірою вичерпав свій наступальний потенціал і намагається наносити ураження українським військовим саме за допомогою вогневих засобів.

Читайте також: ЗСУ тримають позиції і плацдарм на лівому березі Дніпра - ОСУВ «Таврія»

Він також відзначив, що росіяни здійснюють внутрішні ротації своїх військових і поповнюють війська з резерву, переводячи на Харківщину підрозділи з інших напрямків.

Як повідомляв Укрінформ, Саранцев поінформував, що російські війська сконцентрували свої найбільші зусилля на Харківщині у районах 5 населених пунктів - Липці, Глибоке, Мороховець, Красне та Вовчанськ.

Фото: Генштаб

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-