Спецпризначенці ГУР завдали удару по російській базі у Сирії - ЗМІ

Спецпризначенці ГУР завдали удару по російській базі у Сирії - ЗМІ

Відео
Укрінформ
Спецпризначенці Головного управління розвідки Міноборони України 25 липня завдали комплексного удару по російській базі у Сирії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Kyiv Post із посиланням на власні джерела.

Як зазначається, група «Хімік» наприкінці липня 2024 року здійснила черговий комплексний удар по позиціях окупаційних військ РФ у Сирії.

Цього разу ціллю атаки стала військова техніка росіян на окупованому ними аеродромі Кувейрес, що розташований на схід від Алеппо.

На оприлюднених відеозаписах видно головні епізоди атаки: спершу знищується російський рухомий комплекс РЕБ, а за тим дрони атакують російські військові обʼєкти на самому аеродромі. Повідомляється, що удар було здійснено наступного дня після зустрічі президента Росії Володимира Путіна з президентом Сирії Башаром Асадом у середу, 24 липня.

Фото отримане від джерел Kyiv Post

Цей аеродром контролюється росіянами та використовується у військових цілях з 2015 року.

Співрозмовник Kyiv Post в українській розвідці розповів, що зазначений обʼєкт серед іншого використовувався також для тренування та відправки іноземних найманців на війну в Україну.

Читайте також: Москва може вивести з України частину своїх найманців - ISW

Як повідомляв Укрінформ, повстанці-туареги (CSP-PSD) на півночі Малі розгромили велику групу «вагнерівців», взявши в полон значну кількість бойовиків, і запропонували передати їх українській стороні.

Своєю чергою українська розвідка перевіряє заяви повстанців-туарегів із Малі щодо їх готовності передати полонених найманців російської ПВК "Вагнер".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-