Водій із полку «Азов» помер у російському полоні

Водій із полку «Азов» помер у російському полоні

Укрінформ
Український військовополонений Олександр Іщенко, який служив водієм у полку «Азов», помер у СІЗО-5 у Ростові-на-Дону.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Медіазона.

Інформацію про смерть військовополоненого оприлюднили під час засідання Південного окружного військового суду в Ростові-на-Дону, який розглядає сфабриковану справу проти Іщенка та ще 23 «азовців». Документів, які підтверджують смерть підсудного, СІЗО суду ще не надало. Відповідно, точна дата і причина смерті також невідомі.

На сьогоднішньому засіданні суд закінчив розгляд «доказів у справі», але до дебатів не перейшов, щоб дочекатися документів про загибель Іщенка. Дебати мають відбутися 7 серпня.

Олександру Іщенку було 55 років, він був одружений. 25 лютого 2022 року вступив у територіальну оборону полку спеціального призначення «Азов» як військовий водій. Навесні 2022 року в Маріуполі він потрапив до російського полону, а потім став фігурантом кримінальної справи разом із ще 23 українцями.

Усі вони у різний час служили в «Азові» за контрактом або були вільнонайманими службовцями. Деякі з обвинувачених брали участь в обороні «Азовсталі», інші на момент російського вторгнення вже залишили службу та були затримані вдома. У справі також проходять дев'ятеро жінок, більшість із яких - кухарки, які готували їжу для військових «Азова». «Меморіал» визнав фігурантів цієї справи політв'язнями.

Читайте також: У ГУР визнали, що визволяти з російського полону «азовців» особливо важко

Як повідомлялося, Верховний суд РФ визнав «Азов» терористичною організацією і заборонив його. Також «Азов» регулярно використовується російською пропагандою для підтвердження нібито підтримки неонацизму Україною на державному рівні.

Фото Олександра Астахова/Медіазона

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-