Ворог збільшує використання дронів-розвідників в районі Сотницького Козачка на Харківщині - військові

Ворог збільшує використання дронів-розвідників в районі Сотницького Козачка на Харківщині - військові

Укрінформ
В операційній зоні ОТУ «Харків» станом на 9:00 1 серпня обстановка суттєвих змін не зазнала. Ворог здійснює мінування в районі н. п. Глибоке, проводить ротацію у Вовчанську.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграміповідомляє пресслужба ОТУ «Харків».

«В районі населеного пункту Глибоке противник провів евакуаційні заходи. Здійснює мінування на можливих напрямках просування Сил оборони України, проводить підготовку штурмових груп до наступальних дій. У Вовчанську провів внутрішню ротацію штурмових груп 138-ї окремої мотострілецької бригади 6-ї армії. В кварталі девʼятиповерхівок здійснює підготовку до штурмових дій особового складу 4-ї добровольчої штурмової бригади. В районі агрегатного заводу здійснює постачання медикаментів та продуктів харчування за допомогою БПЛА. В районі населеного пункту Сотницький Козачок російські окупанти нарощують систему управління та зв’язку, збільшують застосування розвідувальних БПЛА. Протягом минулої доби відбулося 8 бойових зіткнень», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, ворог завдав 10 авіаційних ударів, використавши 16 КАБів. Цілив у райони населених пунктів Липці, Слобожанське, Горяне, Великий Бурлук, Вільча. Окупанти нанесли 32 удари дронами-камікадзе та здійснили 477 обстрілів позицій Сил оборони України.

Втрат позицій українських військ не допущено, відзначили в пресслужбі.

Читайте також: ППО вночі збила сім дронів-камікадзе

Крім того, Сили оборони України продовжують нищити живу силу, озброєння та військову техніку російських окупантів. Так, за минулу добу в операційній зоні ОТУ «Харків» Сили оборони знищили 127 окупантів, одного взято у полон. Знищеними і пошкодженими є 38 одиниць озброєння та військової техніки ворога, 62 укриття особового складу противника, 1 пункт зберігання боєприпасів.

Як повідомляв Укрінформ, загальні бойові втрати російських військ в Україні з 24 лютого 2022 року по 1 серпня 2024 року становлять близько 579 тисячі 490 осіб, зокрема 1370 осіб - за минулу добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-