Зеленський назвав три головні причини просування російських військ на фронті

Зеленський назвав три головні причини просування російських військ на фронті

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський назвав причини просування російських військ на фронті, зокрема неукомплектованість зброєю партнерів 14 бригад, зневага до життя солдат у російській армії та відсутність дозволу нищити військові об’єкти на території РФ західною зброєю.

Про це глава Української держави розповів в інтерв’ю представникам французьких ЗМІ, передає Укрінформ.

«У тому, що росіяни просуваються на фронті є кілька причин. Якщо ми їх вирішимо, зможемо їх зупинити. Ми вже не тримаємо у секреті, що готували 14 бригад, які ми хотіли укомплетувати зброєю. Це бригади, які повинні захищати нашу територію і повинні бути резервом для того, щоб ми ротаційно відпускали хлопців відпочити, а ці бригади їх заміщали. Коли готували відповідні пакети, то це йшлося про комплектацію саме цих 14 бригад. Як на вашу думку, якщо з чотирнадцяти бригад укомплектовано три, то можна зупинити (наступ)?» - наголосив Зеленський.

За його словами, коли йшлося останнім часом про європейські та американські пакети військової допомоги, то мова була передусім про укомплектування 14 бригад. «Хоча б десяти, скажу відверто. Бо тим хлопцям, які стоять на полі бою потрібна ротація. Їм треба відпочити, а як проводити ротацію, якщо бригади, які повинні стати їм на заміну, порожні» - зауважив Президент.

Читайте також: В ОП пояснили, що означає використання росіянами нових дронів

Друга причина, зазначив Зеленський, полягає у тому, що росіяни, які йдуть вперед, бояться повертатися назад. «Їх там вбивають, якщо вони повертаються, і це правда», - сказав він і додав, що Путіну все одно на своїх людей, «він їх не рахує».

«Безумовно, коли у тебе така різниця у підходах до свободи і прав людей з твоїм ворогом, ти повинен мати якусь іншу перевагу. А інша перевага — це, передусім, зброя, технологія», - вважає Зеленський.

Третьою причиною просування росіян він назвав неможливість використовувати західну зброю для знищення військових об’єктів на території ворога.

Читайте також: Щоб зупинити ворога, потрібен дозвіл бити західною зброєю по Росії - Президент

«Що б ви робили, якби знали, що у росіян на глибині 30-60-100 км від кордону стоять установки РСЗВ, літаки, які нас бомблять, або інша зброя: «Гради», С-300, які вони використовують із Бєлгорода, знаючи, що у нас немає прав знищити їх зброю? Ми ламаємо голову, що робити?» - зазначив Зеленський.

Як повідомлялося, за даними Генштабу, протягом минулої доби на фронті зафіксовано 156 бойових зіткнень. Найгарячіше було на Покровському напрямку - тут Збройні сили України відбили 55 штурмів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-