У Росії заарештували ще одного військового командира через невдачі на фронті - ISW

У Росії заарештували ще одного військового командира через невдачі на фронті - ISW

Укрінформ
Влада РФ заарештувала ексзаступника командира з тилу 144-ї мотострілецької дивізії 20-ї загальновійськової армії Московського військового округу полковника Дмитра Пєшкова, ймовірно, на тлі російських невдач на фронті.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у звітіІнституту вивчення війни (ISW).

За даними російських ЗМІ, арешт відбувся 2 серпня. Полковника звинуватили у розкраданні продовольчих пайків для солдатів РФ, які воюють в Україні. Сам Пєшков не визнав свою провину.

«Арешт Пєшкова, ймовірно, є частиною цілеспрямованих зусиль Кремля, спрямованих на усунення високопоставлених російських чиновників з Міністерства оборони (МО) Росії, що може бути використано для опосередкованого покарання командирів за невдачі їхніх підрозділів або для того, щоб утримувати в лавах російських збройних сил лояльних і слухняних офіцерів», - вважають аналітики ISW.

Читайте також: Масштабний контрнаступ України змусить Путіна припинити війну - ISW

Зазначається, що підрозділи 144-ї мотострілецької дивізії проводять наступальні операції в районі населених пунктів Терни і Невське у Луганській області з обмеженим успіхом і нещодавно втратили частину території через обмежені українські контратаки в цьому районі.

Як повідомляв Укрінформ, у травні російський суд заарештував за звинуваченням у корупції колишнього командувача 58-ї загальновійськової армії генерал-майора Івана Попова. Його зняли з посади торік у липні після критики стану російської армії та високих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-