Британська розвідка проаналізувала втрати росіян на фронті

Британська розвідка проаналізувала втрати росіян на фронті

Укрінформ
Середньодобові бойові втрати армії РФ убитими та пораненими в Україні за останні два місяці зменшилися з максимальних 1262 осіб на добу у травні до 1140 у липні. Однак попри це останні три місяці були «найдорожчими» в контексті втрат для російських військ з лютого 2022 року.

Як передає Укрінформ, про це у соцмережі Х повідомило Міноборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки. 

«Зменшення середньодобового показника, ймовірно, свідчить про те, що російські війська укріплюють позиції на Харківському напрямку. Хоча цей новий підхід збільшив тиск на фронті, ефективна українська оборона і брак російської підготовки зменшують здатність Росії використовувати будь-які тактичні успіхи для отримання більш широких оперативних переваг», - вважають у британській розвідці.

У зведенні прогнозують, що рівень втрат російських військ у серпні, ймовірно, сягатиме в середньому понад 1000 осіб на день, оскільки Росія продовжує наступальні операції на широкому фронті від Харкова на півночі до села Роботине у Запорізькій області на півдні України.

Читайте також: Буданов не виключив можливість знищення Керченського мосту найближчим часом

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генштабу України, загальні бойові втрати російських військ в Україні з 24 лютого 2022 року по 3 серпня 2024 року становлять близько 581 тисячі 760 осіб, зокрема 1170 осіб - за минулу добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-