Українські пілоти за час повномасштабної війни здійснили 22 тисячі бойових вильотів - Зеленський

Українські пілоти за час повномасштабної війни здійснили 22 тисячі бойових вильотів - Зеленський

Фото
Укрінформ
Від початку повномасштабної війни військовослужбовці Повітряних сил ЗСУ здійснили вже 22 тисячі бойових вильотів.

На цьому наголосив Президент Володимир Зеленський під час урочистостей з нагоди Дня Повітряних сил ЗСУ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні ми вшановуємо силу та майстерність наших людей, завдяки яким небо України лишається українським, тільки українським. Ворог не домінує і не буде домінувати в небі нашої держави!" - заявив Президент.

За його словами, окупанти "дуже сподівалися" знищити українську авіацію та ППО, спроможність українців захищати свою державу.

"Але українці цього не допустили, і це справжній героїзм, коли нашим воїнам Повітряних сил довелося протистояти більшому повітряному флоту Росії. І Україна змогла досягти своїх цілей, змогла захищатись, знищувати окупанта. За майже два з половиною роки цієї війни наші Повітряні сили здійснили вже 22 тисячі бойових вильотів, і ми збільшуємо силу нашої авіації", - наголосив Зеленський.

Глава держави зазначив, що Україна тепер володіє і сучасними ефективними системами ППО, навчилася збивати російські балістичні ракети. Водночас систем протиповітряної оборони недостатньо для того, щоб цілковито закрити небо над країною.

"Таких систем ППО ще недостатньо, щоб закрити все небо від російських ракет і дронів. Але сьогодні український повітряний щит вже один з найсильніших у Європі. Українці довели, що можуть збивати навіть ті російські ракети, зокрема балістичні, про які довго говорили, що вони нібито недосяжні для захисників неба. Українці довели, що здатні оберігати чистоту українського неба від ворога і захищати від російського терору життя наших людей", - підкреслив Президент.

Він вручив державні нагороди та відзнаки захисникам українського неба та вшанував пам'ять загиблих героїв.

Урочистості з нагоди Дня Повітряних сил ЗСУ / Фото: Руслан Канюка, Укрінформ

Участь в урочистостях взяли міністр оборони Рустем Умєров, секретар РНБО Олександр Литвиненко, керівник Офісу Президента Андрій Єрмак та військове керівництво Повітряних сил ЗСУ.

Читайте також: Повітряні сили з початку повномасштабного вторгнення знищили понад 8000 цілей ворога - Олещук

Як повідомляв Укрінформ, День Повітряних сил ЗСУ щороку відзначається у першу неділю серпня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-