Кількість боєзіткнень на фронті зросла до 70, на Покровському напрямку - запеклі бої

Кількість боєзіткнень на фронті зросла до 70, на Покровському напрямку - запеклі бої

Дані Генштабу
Укрінформ
Кількість бойових зіткнень на фронті зросла до 70, найактивніші наступальні дії російська армія здійснює на Покровському напрямку.

Про це повідомив у Фейсбуці Генеральний штаб Збройних сил України, передає Укрінформ.

"З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 70. Окупанти продовжують задіювати авіацію для ударів з повітряного простору РФ. Наступальні дії найбільш активно здійснюють на Покровському напрямку", - ідеться в повідомленні.

За даними Генштабу, по території Чернігівської й Сумської областей армія РФ не припиняє застосовувати артилерію. Під мінометними та артилерійськими обстрілами сьогодні були райони населених пунктів Сопич, Бачівськ, Чуйківка та Прогрес.

На Харківському напрямку з початку доби 4 серпня відбулося сім боєзіткнень. Українські військові відбили три атаки росіян у районі Липців і ще три - поблизу Вовчанська, Глибокого і Тихого. Відбиття ще одного штурму триває в районі Липців.

На Куп’янському напрямку ворог здійснив безуспішну атаку неподалік Берестового. Ще три боєзіткнення зараз точаться у районах Кругляківки, Стельмахівки і Петропавлівки. Біля Кругляківки і Лозової росіяни скинули сім керованих авіаційних бомб.

На Лиманському напрямку російські військові чотири рази атакували у районах Макіївки, Невського і Тернів. Українські війська атаки відбили.

На Сіверському напрямку Збройні сили України припинили п’ять російських спроб штурму позицій українських військ поблизу Верхньокам’янського, Переїзного, Спірного та Виїмки. Поблизу останньої тривають бойові дії у двох локаціях.

На Краматорському напрямку росіяни здійснили 10 атак на позиції українського війська біля Часового Яру, Андріївки, Ступочок, Спірного та Іванівського. Сім боєзіткнень досі тривають. Ворог бив некерованими авіаційними ракетами з озброєння армійської авіації по Григорівці.

Читайте також: Армія РФ за добу втратила в Україні ще 1150 військових

На Торецькому напрямку армія РФ, за підтримки штурмової та бомбардувальної авіації, вісім разів атакувала позиції українських військ. Наразі бої тривають поблизу Нью-Йорка й Залізного.

Найгарячіше на Покровському напрямку. У районах Новоолександрівки, Веселого, Свиридонівки, Желанного, Новоселівки Першої та Карлівки точаться запеклі бої. Станом на 16 годину 4 серпня ворог здійснив 16 спроб штурму українських позицій. По територіях неподалік Олександрополя, Воздвиженки, Новогродівки та Гродівки росіяни били некерованими авіаракетами й керованими авіабомбами - загалом завдали 10 авіаударів.

На Курахівському напрямку сім ворожих штурмів Сили оборони відбили поблизу Красногорівки, Георгіївки, Парасковіївки та Костянтинівки.

На Времівському напрямку Сили оборони зупинили дві атаки росіян у бік Роздольного та Водяного. Водночас загарбники не полишають спроб за допомогою бронетехніки прорвати оборону української армії в напрямку Костянтинівки, де триває бій. Також біля Водяного не завершилося одне боєзіткнення.

Читайте також: Армія РФ за тиждень втратила в Україні понад 8000 осіб та майже 1500 одиниць техніки

На Оріхівському напрямку три атаки ворога відбили Сили оборони України в районах населених пунктів Мала Токмачка, Роботине та Новоданилівка. Росіяни вдарили тридцятьма некерованими авіаракетами поблизу Лобкового.

На інших напрямках обстановка без особливих змін, зазначили в Генштабі.

Як повідомляв Укрінформ, на фронті протягом доби 3 серпня відбулися 140 бойових зіткнень, найнапруженішою ситуація залишається на Покровському напрямку, активними російські війська були також на Торецькому та Куп’янському напрямках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-