Пекельний вогонь для росіян: як допоможуть F-16 Силам ППО

Пекельний вогонь для росіян: як допоможуть F-16 Силам ППО

Укрінформ
«Ці літаки змінять війну колосально» - командир підрозділу ППО 59 ОМПБр про нову техніку й роботу Сил протиповітряної оборони

Уздовж лінії фронту Сили протиповітряної оборони знищують ворожі безпілотники й літаки. Проте після того як Україна отримала F-16, ситуація на фронті може змінитися дуже сильно, адже, по суті, ці літаки є «наступальним ППО».

У новому відео проєкту «Український Свідок» – воїни з підрозділу протиповітряної оборони 59 ОМПБр, які працюють на Покровському напрямку. Вони вражають безпілотні цілі. «Зазвичай це  "Орлани", "Суперками" тощо, – розповідає боєць із позивним «Акула». – Авіація до наших позицій не долітає. Цілі вражаємо успішно, але хотілося б мати новішу техніку – приміром, Avenger (американський самохідний зенітно-ракетний комплекс)». Ці ЗРК є на озброєнні в Україні, проте їхня кількість зі зрозумілих причин засекречена.

Командир підрозділу має певну кваліфікацію: він вчився у Повітряних силах – на «ППОшника» – чотири роки. Боєць висловив свою думку з приводу F-16. Інформація про отримання Україною перших літаків з’явилася  мережі наприкінці липня. «F-16 змінять ситуацію на фронті колосально, – розповідає командир. – Вони можуть збивати цілі на дуже великій відстані. Ба більше, з отриманням F-16 ми також отримаємо нові зразки ППО, з якими будемо працювати у зв’язці».

«Український Свідок»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-