Знищену російську субмарину «Ростов-на Дону» відновлювати економічно невигідно - розвідка Британії

Знищену російську субмарину «Ростов-на Дону» відновлювати економічно невигідно - розвідка Британії

Укрінформ
Підводний човен Чорноморського флоту Росії «Ростов-на-Дону», який кілька днів тому зазнав повторної атаки з боку України, затонув, а його відновлення економічно не вигідно.

Як передає Укрінформ, такий висновок у соцмережі X оприлюднило Міноборони Великої Британії.

У відомстві нагадали, що підводний човен класу «Kilo» «Ростов-на-Дону» був уражений 3 серпня цього року і з високою ймовірністю затонув. Хоча удар по порту Севастополя відбувся в поєднанні з безпілотниками, найімовірніше, для ураження використовувався ракетний комплекс ATACMS, припускають аналітики.

Вони зазначають, що всупереч деяким повідомленням, підводний човен, найімовірніше, не був повністю відремонтований після попередньої атаки у вересні 2023 року.

Читайте також: Підводний човен РФ «Ростов-на-Дону» знову потопили

«Ця остання атака майже напевно є останньою главою для підводного човна, оскільки економічно вигідніше побудувати новий підводний човен, ніж відновити і відремонтувати його», - йдеться у звіті.

Хоча це є значним моральним стимулом для України, втрата підводного човна навряд чи матиме якийсь значний вплив на удари РФ по Україні з далекої відстані у морі, вважають аналітики.

«Цей удар підкреслює зростаючий ризик для російських сил в Криму і, швидше за все, змусить Росію переглянути будь-які плани щодо відправлення будь-яких серйозних морських сил на півострів», - йдеться у звіті.

Читайте також: Партизани зафіксували у бухтах Севастополя два сховані великі десантні кораблі РФ

Як повідомляв Укрінформ, з серпня Сили оборони уразили в порту Севастополя підводний човен чорноморського флоту РФ "Ростов-на-Дону", який є носієм ракет «Калібр» і нещодавно вийшов з аварійного ремонту.

Вартість підводного човна оцінюється у 300 мільйонів доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-