Міноборони допустило до експлуатації вогнемет, ефективний у міських боях

Міноборони допустило до експлуатації вогнемет, ефективний у міських боях

Укрінформ
Міністерство оборони України кодифікувало і допустило до експлуатації у Збройних силах України піхотний реактивний вогнемет, розроблений фахівцями однієї з установ сектору оборонно-промислового комплексу.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у повідомленні Міноборони.

“Це переносна зброя, призначена для ураження ворожих вогневих точок, легкоброньованої та автомобільної техніки ворога. Також з вогнемета можна знищувати живу силу ворога за укриттями, перепонами та на відкритій місцевості”, - йдеться у повідомленні.

Вогнемет оснащений реактивною гранатою зі спеціальною термобаричною сумішшю. За своєю фугасною дією вибух цієї гранати еквівалентний детонації артилерійського снаряду великого калібру.

У міністерстві зауважили, що у місці влучання з’являється шар вогню об’ємом близько п’ятнадцяти кубічних метрів і утворюється область підвищеного тиску. Температура горіння становить майже 2500 градусів. Небезпека для живої сили ворога зберігається на відстані понад пів сотні метрів від епіцентру вибуху.

Особливо ефективним є використання вогнемета під час штурмових дій в міському середовищі: на ділянках з капітальною забудовою, заглибленими укриттями тощо. Наприклад, ворог, який укрився у цегляному будинку, не матиме шансів на виживання, якщо постріл вогнемета вибухне всередині.

Читайте також: Міноборони кодифікувало модуль-башту українського виробництва для БТР М113

Як повідомляло Головне управління забезпечення супроводження життєвого циклу озброєння та військової техніки, процедура кодифікації, допуску до експлуатації для нового зразка озброєння і військової техніки (ОВТ) спрощена до 10 днів.

Кодифікований та внесений до штатно-табельного розкладу військових частин зразок ОВТ вітчизняного виробництва дозволено закуповувати за кошти державного бюджету і використовувати у ЗСУ.

Як повідомляв Укрінформ, до експлуатації у ЗСУ допустили вже майже 20 зразків гранатометів.

Фото: Depositphotos

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-