Тотального блекауту і зупинки всієї країни через ворожі обстріли не буде - Буданов

Тотального блекауту і зупинки всієї країни через ворожі обстріли не буде - Буданов

Укрінформ
Ворог не зможе повністю знищити нашу енергосистему, тотального блекауту і зупинки всієї країни не буде.

Про це заявив керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов на зустрічі з випускниками Київської школи економіки, відповідаючи на запитання, чи зможе Росія повністю знищити українську енергосистему передає Укрінформ із посиланням на Forbes Україна.

«Чи зможе ворог повністю знищити нашу енергосистему – ні, це нереально. У нас у певних енерговузлах йде подвійне, потрійне дублювання. Зворотнє запитання: чи можемо ми знищити їхню енергетику? Ні, також не можемо», - сказав Буданов.

За його словами, з початку року Росія здійснила по енергетичній інфраструктурі Україні вісім масованих атак. У результаті Україна втратила 9 ГВт виробничої потужності електростанцій.

«Я не прихильник СРСР, але Україна від нього успадкувала достатній запас міцності енергосистеми, заявив Буданов. Ускладнити нам життя вони точно можуть, і це вже зробили», - додав очільник ГУР.

Читайте також: Наступ росіян піде на спад за півтора-два місяці - Буданов

Буданов підкреслив, що цієї зими українцям буде не так комфортно, як взимку 2023-го. «Але тотального блекауту і зупинки всієї країни не буде. Наша енергосистема достатньо потужна, щоб її повністю зруйнувати», - наголосив він.

Читайте також: Росія влаштувала наймасштабнішу атаку по Україні з початку року, але спершу провела «розвідку боєм»

Як повідомляв Укрінформ, керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов прогнозує, що за півтора-два місяці відбудеться спад наступальних дій російських військ, які зараз тривають.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-