У РФ порахували, що Україна зможе воювати до 2033-го, якщо мобілізує всіх від 18 років - Буданов

У РФ порахували, що Україна зможе воювати до 2033-го, якщо мобілізує всіх від 18 років - Буданов

Укрінформ
Росія підрахувала: якщо Україна мобілізуватиме всіх військовозобов'язаних віком від 18 років, то зможе вести війну до 2033 року.

Про це заявив керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов, відповідаючи на запитання випускників Київської школи економіки, передає Укрінформ із посиланням на Forbes Україна.

Окупанти підготували прогноз і на випадок, якщо у ЗСУ почнуть мобілізувати 16-річних. Однак Україна береже своїх громадян і не має наміру воювати так довго, як прогнозують у РФ, зауважив Буданов.

За словами керівника ГУР, "це лише російські розрахунки, на відміну від ворога, Україна цінує життя своїх громадян. Та й навряд чи хтось зможе воювати до 2044 року, а до 2060-го й поготів. Тут справа насамперед в економіці – жодна економіка стільки часу у стані війни не витримає. Але якщо Україна витрачає на ведення війни здебільшого не зовсім свої кошти, то Росія – власні, і ворог це також чітко розуміє", - підкреслив він.

Буданов також визнав, що "питання мобілізації в Україні непросте". Розвідник припустив, що держава робила помилки у комунікації з суспільством, які зараз виправляються. Але вважати, що у Сил оборони закінчився людський ресурс, неправильно, запевнив він. "Деякі люди трохи налякані, трохи невпевнені, бо їм, мабуть, цілком і належним чином не пояснили, що служба в українській армії не вирок, а честь і нові можливості. Так, це обов'язок, рутина, ризик, але водночас це є справжня свобода – захист своєї держави, служба своєї нації. Це внесок і у власне, і у загальне вільне майбутнє. Альтернатива цьому – російське рабство", – підсумував голова ГУР.

Читайте також: Зеленський підписав закони про продовження воєнного стану та мобілізації

Як повідомлялось, із 18 травня в Україні набув чинності оновлений закон про мобілізацію. Всі військовозобовʼязані чоловіки та жінки віком 18–60 років протягом 60 днів, до 16 липня включно, мали оновити свої облікові дані.

 Фото: ГУР Міноборони 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-