Відвоювати Крим буде значно легше, ніж Донбас - Буданов

Відвоювати Крим буде значно легше, ніж Донбас - Буданов

Укрінформ
Із військової точки зору відвоювати Крим набагато легше, ніж Донбас. Адже вибити ворога можна через дві ключові точки входу на півострів.

Про це заявив керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов, відповідаючи на запитання випускників Київської школи економіки, передає Укрінформ із посиланням на Forbes Україна.

"У росіян є улюблена думка про "неприступний Крим", проте вони помиляються. У Крим є дві точки входу — з російського боку і з нашого: Кримський міст і сухопутний перешийок. Питання відвоювання — це наші фронтові операції: з російського боку — шляхом руйнування комунікацій, з нашого — шляхом тиску. І тоді все — Крим ізольований", — зазначив Буданов.

Як свідчить історія, додав Буданов, Крим був кілька разів завойований під час безлічі воєнних конфліктів і держави, які прагнули заволодіти півостровом, зазвичай досягали цієї мети.

За словами Буданова, головною проблемою будь-якого агресора, чиї війська перебували в Криму, завжди була нездатність утримати Перекопський перешийок, втрата якого негайно призводила до швидкого розвалу оборони.

Читайте також: Кремль буде змушений піти на масштабну мобілізацію у 2025 році, або зупинити війну - Буданов

"Коли я кажу, що ми зайдемо в Крим, то ми туди вже заходимо", — підсумував глава ГУР.

Як повідомляв Укрінформ, керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов прогнозує, що спад наступальних дій російських військ, які зараз тривають, буде за півтора-два місяці.

Фото: LIGA.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-