Росіяни поширюють фейк, що Україна готується до «здачі» Харківщини - ЦПД

Росіяни поширюють фейк, що Україна готується до «здачі» Харківщини - ЦПД

Укрінформ
Кремлівські пропагандисти поширюють фейк про буцімто підготовку до «здачі» Харківської області російським військам.

Про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Відповідна «новина» шириться ворожими телеграм-каналами.

Роспропаганда стверджує, буцімто про підготовку до здачі регіону свідчить «рішення Міністерства освіти України про звільнення 10 тисяч вчителів у східних регіонах, зокрема в Харківській області, де залишиться лише 40-50 шкіл».

Центр протидії дезінформації звернувся до Харківської обласної військової адміністрації з метою перевірити достовірність поширюваного росіянами повідомлення та з'ясував, що дійсності воно не відповідає.

Як виявилося, насправді нині триває обговорення проєкту наказу №850 щодо здобуття загальної середньої освіти в умовах воєнного стану, який планується ввести з 2025-2026 навчального року.

Читайте також: Російським пропагандистам наказали змістити акценти з кордону Курської області

Проєкт передбачає скорочення мережі шкіл, але з переведенням вчителів до кадрового резерву зі збереженням зарплати. У планах – скоротити дистанційне навчання та перейти до офлайн або змішаного формату, збільшити кількість дистанційних класів з українською мовою для дітей за кордоном.

«Подібними маніпуляціями ворог намагається викликати негативне ставлення до державних органів з боку українського суспільства», – пояснили в ЦПД.

Як повідомляв Укрінформ, в оперативно-тактичному угрупованні «Харків» заявили, що, попри загрозу з боку ворога, українські захисники готові до стримування та відсічі будь-яких наступальних дій на Харківському напрямку. Оборона залишається міцною та готовою до будь-яких викликів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-