У липні на територію Білорусі залетіло щонайменше дев’ять «Шахедів» - Гаюн

У липні на територію Білорусі залетіло щонайменше дев’ять «Шахедів» - Гаюн

Укрінформ
Упродовж липня щонайменше дев’ять безпілотників типу Shahed, якими Росія регулярно атакує Україну, залітали у повітряний простір Білорусі.

Про це повідомляє у Телеграмі моніторингова група «Беларускі Гаюн», передає Укрінформ.

Як зазначається, загалом у період з 11 по 31 липня на білоруську територію залітали дев’ять Shahed-136/131, з яких сім полетіли потім на територію України.

За даними моніторингової групи, ще один Shahed, який залетів до Білорусі вночі 13 липня, пролетів понад 350 км до самого Вітебська, після чого зник. Його доля залишилася невідомою.

Інший російський дрон 16 липня пролетів над Білоруссю понад 400 км і вибухнув, впавши у Октябрському районі Гомельської області.

«Беларускі Гаюн» зауважує, що, незважаючи на масові та регулярні заходи російських БпЛА в повітряний простір Білорусі, у липні не було жодних коментарів від держорганів РБ з цього приводу. Фактично, єдина реакція від держорганів — це непряме підтвердження обласним управлінням МНС польоту Shahed-136/131 16 липня в Могильовській області, підкреслює моніторингова група.

«Однак, попри відсутність офіційної реакції з боку чиновників режиму Лукашенка, військові ЗС РБ почали вживати превентивних заходів щодо нейтралізації загрози. Наприклад, винищувачі Су-30СМ стали регулярно вилітати на південь Білорусі під час ракетних атак (Росії – ред.) по Україні. Крім цього, гелікоптери перебазувалися і почали чергувати на аеродромі «Бобруйськ», тим самим скорочуючи підлітний час до кордону з Україною для перехоплення БпЛА, що залітають до Білорусі», - зауважують аналітики.

Читайте також: Україні потрібна автоматична система виявлення та знищення ворожих дронів - експерт

Як повідомляв Укрінформ, у ніч із 30 на 31 липня стався наймасовіший заліт безпілотників типу Shahed у повітряний простір Білорусі за весь період моніторингу: загалом було помічено щонайменше п'ять дронів-камікадзе.

У ніч проти 31 липня Росія здійснила одну з наймасованіших атак дронами по Україні за весь час повномасштабного вторгнення.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-