Двом військовим РФ, які в Бучі закатували до смерті офіцера СБУ, оголосили підозру

Двом військовим РФ, які в Бучі закатували до смерті офіцера СБУ, оголосили підозру

Укрінформ
Служба безпеки України заочно оголосила підозру двом російським військовим, які на початку повномасштабної війни закатували помічника ректора Національної академії СБУ полковника Олексія Теліженка.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомила у Фейсбуці.

Фігурантами є командир 175-го окремого розвідувального батальйону 76-ї десантно-штурмової «псковської» дивізії Повітряно-десантних військ Росії підполковник Денис Суворов та його заступник - капітан Аслан Каскулов.

Встановлено, що на початку повномасштабного вторгнення вони брали участь у захопленні територій Київської області та проводили там «зачистки». За наказом фігурантів їхні підлеглі об’їжджали взяті під контроль населені пункти, вдиралися до помешкань місцевих жителів та викрадали їх.

Під час «рейду» в місті Буча 6 березня 2022 року загарбники незаконно затримали офіцера СБУ Теліженка та привезли його до командного пункту в лісосмузі біля селища Ворзель. Там Суворов і Каскулов наказали своїм підлеглим прив’язати потерпілого до дерева та почали його катувати.

За даними слідства, Суворов особисто завдавав удари руками й ногами по голові та тулубу українського офіцера, після чого встромляв у його рану на голові дерев’яний кілок.

Тортури тривали кілька годин. У подальшому напівпритомного Теліженка скинули в заздалегідь вириту яму, де він уночі помер від отриманих травм та холоду.

Після визволення Київської області тіло закатованого офіцера СБУ знайшли на місці злочину. Також там виявили ще вісьмох убитих російськими військовими людей у цивільному одязі.

Читайте також: Із ТОТ Запорізької та Херсонської областей з 2022 року викрали щонайменше 361 людину - КРЦ

СБУ спільно з Нацполіцією зібрали на Суворова та Каскулова доказову базу. Обом інкримінуються порушення законів і звичаїв війни, вчинені за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, чч. 1, 2 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Тривають комплексні заходи, щоб знайти та покарати обох воєнних злочинців.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні заочно оголосили підозру командувачу Уральського округу військ Росгвардії генерал-лейтенанту Спиридонову, який причетний до масових репресій проти цивільних у Херсонській області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-