На фронті за добу відбулося 101 бойове зіткнення

На фронті за добу відбулося 101 бойове зіткнення

Дані Генштабу
Укрінформ
На фронті протягом минулої доби, 8 серпня, відбулося 101 бойове зіткнення, найбільше атак українські війська відбили на Покровському напрямку.

Про це повідомив у Фейсбуці Генеральний штаб Збройних сил України, передає Укрінформ.

За уточненою інформацією, за вчорашній день, 8 серпня, ворог завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах 73 авіаційних удари (задіяв, зокрема, 89 керованих авіаційних бомб), здійснив 4747 обстрілів, понад 180 з них - із реактивних систем залпового вогню.

Армія РФ завдавала авіаударів, зокрема, в районах населених пунктів Золочів, Сніги, Синьківка, Колісниківка, Глушківка Харківської області; Серебрянка, Сіверськ, Дружба, Торецьк, Часів Яр, Новодонецьке, Селидове, Олександропіль, Воздвиженка, Гродівка Донецької області; Кам’янське, Новоданилівка Запорізької області та Новотягинка Херсонської області.

За минулу добу авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони завдали 19 ударів по районах зосередження особового складу та озброєнню і військовій техніці росіян, уразили три станції радіоелектронної боротьби, три радіолокаційні системи, чотири артилерійські системи, два пункти управління та три спостережні пости російських загарбників.

На Харківському напрямку ворог продовжував штурмові дії. Відбулося шість бойових зіткнень у районі Вовчанська.

Читайте також: На фронті від початку доби - 78 зіткнень, на восьми напрямках точаться бої

На Куп’янському напрямку зафіксовано три атаки росіян. Сили оборони відбивали штурмові дії ворога біля Синьківки, Петропавлівки та в напрямку Глушківки.

На Лиманському напрямку українські війська відбили 24 штурми окупантів у районах населених пунктів Макіївка, Терни та Невське.

На Сіверському напрямку Сили оборони відбили 13 атак поблизу Івано-Дар’ївки, Спірного, Верхньокам’янського та Виїмки. Поблизу останньої ворог провів п’ять із вищезазначених атак.

На Краматорському напрямку українські війська зупинили десять спроб російсьої армії прорвати оборону у районах Часового Яру й Калинівки.

На Торецькому напрямку ворог, за підтримки авіації, здійснив дев’ять атак. Зусилля зосереджував у районах населених пунктів Північне, Нью-Йорк і Торецьк. Також штурмував поблизу Залізного.

На Покровському напрямку українські війська відбили 29 атак. Основні зусилля ворог зосереджував у районах Пантелеймонівки, Новоолександрівки, Воздвиженки, Іванівки, Желанного, Новоселівки Першої та Яснобродівки.

На Курахівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки та Костянтинівки. Загалом ворог тричі намагався прорвати оборону українських військ на цьому напрямку.

Читайте також: Росіяни нарощують угруповання на Харківщині попри події в Курській області - військові

На Времівському напрямку росіяни здійснили три безуспішні атаки позицій українських військ у напрямку Водяного та Вугледару.

На Оріхівському напрямку відбулось одне, безуспішне для ворога, бойове зіткнення неподалік Малої Токмачки.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено. Оперативна обстановка без суттєвих змін, зазначили в Генштабі.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями армія РФ зберігає військову присутність, значно активізувавши діяльність авіації. З території РФ росіяни здійснювали обстріли Бачівська, Кучерівки, Ромашкового, Кам’янки, Попівки, Юнаківки, Кружка, Бунякіного та низки інших прикордонних населених пунктів.

"Наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам значних втрат у техніці та живій силі, виснажують наступальний потенціал ворога вздовж всієї лінії фронту та у тилу", - наголосили в Генштабі ЗСУ.

Читайте також: Російський Мі-28 над Курською областю збили FPV-дроном спецпризначенці СБУ - джерело

Як повідомляв Укрінформ, армія РФ за минулу добу, 8 серпня, втратила в Україні ще 1030 військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-