F-16 простягнуть українську ППО далеко за межі кордону із РФ - американський експерт

F-16 простягнуть українську ППО далеко за межі кордону із РФ - американський експерт

Ексклюзив
Укрінформ
Американський експерт із розвідки та боротьби з тероризмом Малкольм Ненс переконаний, що наявність літаків F-16 у ЗСУ змінить ситуацію на фронті.

Про це він заявив в інтерв'ю Укрінформу.

Коментуючи публікації у західних ЗМІ про те, що літаки нібито не вплинуть на хід війни, він зауважив: «Вони (медіа - ред.) так казали про кожну систему озброєння, надану Україні». Зокрема й про високомобільної системи залпового вогню HIMARS.

«А «хімарси» змінили хід гри, переламали ситуацію на полі бою, - сказав він, додавши: - Потім ракети ATACMS, яких довго не давали, стали черговою суперзброєю».

Він пояснив, що окремі види озброєння «самі собою не виграють війну». Вони разом створюють систему засобів придушення противника.

За словами Ненса, F-16 нададуть Україні нові можливості у захисті від повітряних загроз армії РФ. «Винищувач оснащено ракетами AMRAAM. Тепер відстань до цілі сягатиме 100 кілометрів. Російські літаки вибухатимуть разом із крилатими ракетами» у повітряному просторі РФ, пояснив експерт.

Будучи інтегрованими у систему ППО України, F-16 зможуть перехоплювати за допомогою AMRAAM російські «Кинджали», переслідувати бомбардувальники й винищувачі, зазначив він.

Читайте також: Україна досягла результату на шляху отримання F-16, надалі їх ставатиме більше - Зеленський

За словами Ненса, один або два F-16 на дуже малій висоті, використовуючи інформацію НАТО, системи АВАКС або протиповітряної оборони, можуть вражати повітряні цілі на значній глибині.

«Тепер ви можете простягнути свою ППО далеко за межі російських кордонів. Тож F-16 змінять ситуацію», - підсумував експерт.

Як повідомлялося Україна утримала цього літа певну кількість літаків F-16, які вже виконують бойові завдання.

Фото: Ezra Acayan/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-