Форум вільної Росії про курський прорив: путінський режим можна розтрощити силою зброї

Форум вільної Росії про курський прорив: путінський режим можна розтрощити силою зброї

Заява
Укрінформ
Опозиційний Форум вільної Росії (ФВР) привітав Україну із курським проривом, підкресливши, що це показує слабкості в путінському режимі та висловив надію на перемогу України у війні.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на заяву ради ФВР, опубліковану на сайті Форуму.

У заяві підкреслюється, що для України ця війна - оборонна, справедлива. І те, що в ході курського прориву війна повертається на територію Росії, є цілком закономірним, це "є прямим наслідком путінської злочинної політики", оскільки перенесення воєнних дій на територію агресора - законне право країни, що обороняється.

Форум вільної Росії привітав "прорив ЗСУ в Курську область, що демонструє: хід війни аж ніяк не вирішений". На думку авторів заяви, перехід ініціативи до української сторони дає надію на те, що "перемога України в цій війні не лише можлива, а й цілком імовірна".

"Особливо вражає та обставина, що нинішній успіх ЗСУ досягнутий за дуже обмежених поставок озброєнь із країн Заходу і в умовах гострого дефіциту живої сили, про який так багато говорили останнім часом усілякі експерти. Прорив ЗСУ в Курську область знову переконує нас у тому, що боротьба за праведну справу є найсильнішою мотивацією, що має часом більший вплив на перебіг бойових дій, ніж озброєння та екіпірування солдатів", - йдеться у заяві.

Рада ФВР нагадала, що Форум сприймає ЗСУ як природних союзників у боротьбі із путінською тиранією, і в цьому його корінна відмінність від інших загонів російської політичної еміграції, що досі мають недостатньо чітку позицію щодо цієї війни. "Ми закликаємо їх схаменутися і почати надавати дієву підтримку тим, хто зі зброєю в руках протистоїть путінській агресії: ЗСУ та російським добровольцям <…> Яким би не був кінцевий підсумок цієї операції, зрозуміло одне: путінський режим не такий сильний, як здається. Його можна розтрощити силою зброї і в Україні, і в самій Росії", - підкреслюють автори заяви.

Також у своїй заяві Форум вільної Росії констатував, що жодна бойова операція не буває без втрат і висловив співчуття рідним і близьким мирних жителів, які загинули внаслідок бойових дій у Курській області. "При цьому звертаємо їхню увагу на те, що реальним винуватцем загибелі цих людей (як і всіх жертв війни) є російський диктатор, який розв'язав цю війну і продовжує її вести", - йдеться у заяві.

Нагадаємо, останній за часом 12-й Форум вільної Росії, який проходив у Вільнюсі 23-24 лютого, став проривним у розумінні необхідності деімперіалізації РФ, а також збройної підтримки ЗСУ, як єдиного справді дієвого способу боротьби з путінським режимом.

Читайте також: Експерт - про події у Курській області: Пропагандистська машина РФ дала збій

Як повідомляв Укрінформ, 6 серпня російські телеграм-канали почали писати із посиланням на провоєнні пабліки про бої у прикордонні. Також зазначалося, що на територію Курської області нібито зайшли українські військові.

Офіційних заяв із цього приводу українські військові не робили.

Речник Єврокомісії із зовнішньополітичних питань Петер Стано, коментуючи події у Курській області, заявив, що згідно з міжнародним правом Україна має законне право захищатися, зокрема і завдаючи ударів по агресору на його території.

Агентство Bloomberg писало, що події у Курській області РФ підривають образ глави Кремля Володимира Путіна як "захисника простих росіян", а також можуть посилити аргумент України про те, що США і Європа не повинні боятися погроз Кремля щодо "ескалації".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-