У Криму українські розвідники знищили ще один російський катер

У Криму українські розвідники знищили ще один російський катер

Відео
Укрінформ
У ніч на 9 серпня поблизу населеного пункту Чорноморське у Криму воїни спецпідрозділу Головного управління розвідки Міністерства оборони України “Group 13” за допомогою ударного морського дрона MAGURA V5 знищили швидкісний катер проєкту КС 701 типу “Тунєц”.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ГУР МО.

“Внаслідок операції пошкоджень також зазнали ще три плавзасоби загарбників. Їхній тип встановлюється”, - зауважили розвідники.

За їх словами, це вже не перший впольований біля берегів півострова “Тунєц”, два російські судна такого типу розвідники знищили, а ще два пошкодили у травні 2024 року.

Швидкісні транспортно-десантні катери проєкту КС 701 росіяни в Криму використовували для патрулювання акваторії та логістики.

Розвідники подякували усім громадянам України, хто долучився до організованого журналістами телемарафону “Єдині новини” благодійного проєкту “Маґури для ГУР”

У ГУР нагадали, що міжнародні експерти визнали новітню ударну платформу MAGURA V5 найрезультативнішим дроном у російсько-українській війні.

Загалом за допомогою цих морських дронів українського виробництва успішно уражено 18 російських суден, дев’ять з них ― знищені.

Читайте також: Партизани зафіксували у бухтах Севастополя два сховані великі десантні кораблі РФ

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією ГУР були знищені розвідувальний корабель росіян “Іван Хурс”, патрульний корабель “Сєргєй Котов”, десантні судна “Акула” та “Серна”, ракетний корабель “Івановєц”, великий десантний корабель “Цезарь Куніков”, а також російські швидкісні патрульні та десантні катери різних типів.

Збитки, завдані Росії операторами ГУР за допомогою дронів Magura V5, орієнтовно оцінюються у понад 500 мільйонів доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-