Українські військові вночі атакували одну з газових вишок у Чорному морі

Українські військові вночі атакували одну з газових вишок у Чорному морі

Укрінформ
Військово-морські сили ЗСУ та Головне управління розвідки атакували газову вишку, на яку напередодні звезли військовий персонал та обладнання.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" розповів речник ВМС ЗСУ капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук, передає Укрінформ.

"Ця локація не використовувалася штатно, тобто для газовидобувної промисловості її не використовували. Але її використовували для того, щоб встановлювати там різноманітне обладнання, у тому числі для GPS-спуфінгу. Це фактично навмисна дія, коли засобами РЕБ подають хибні сигнали GPS для того, щоб заважати тим системам, які на них орієнтуються, наприклад суднам. І враховуючи те, що це північна частина моря, це могло впливати на роботу нашого зернового коридору", - розповів Плетенчук.

Він додав, що окупанти постійно вдаються до таких дій, і це можна побачити на різноманітних моніторингових платформах. Це, за його словами, суттєво може вплинути на безпеку цивільного судноплавства, оскільки деякі системи працюють автоматизовано.

Окрім того, за його словами, окупанти перекидали на платформу відповідний персонал.

"Буквально за кілька діб до цього кейсу вони перекинули туди особовий склад з відповідним обладнанням", - сказав Плетенчук.

Натомість, як наголосив він, цивільного персоналу там не було, оскільки станція не працювала за призначенням.

Наразі триває дорозвідка.

Читайте також: Армія РФ задіює у Чорному морі лише підводні човни - Плетенчук

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 9 серпня поблизу населеного пункту Чорноморське у Криму воїни спецпідрозділу Головного управління розвідки Міністерства оборони України “Group 13” за допомогою ударного морського дрона MAGURA V5 знищили швидкісний катер проєкту КС 701 типу “Тунєц”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-