Війська РФ вночі та вранці 11 разів обстріляли Сумщину

Війська РФ вночі та вранці 11 разів обстріляли Сумщину

Укрінформ
Війська РФ вночі та зранку 11 разів обстріляли прикордонні території та населені пункти Сумської області. Зафіксовано 34 вибухи.

Про це Сумська ОВА повідомила у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Обстрілів зазнали Сумська, Юнаківська, Білопільська, Краснопільська, Великописарівська, Путивльська, Глухівська, Есманьська громади", - йдеться у повідомленні.

Так, на Великописарівську громаду ворог скинув ВОГ з БПЛА (1 вибух), внаслідок чого поранена цивільна особа. Також був обстріл з РСЗВ (2 вибухи).

По Глухівській, Юнаківській, Білопільській, Сумській та Путивльській громадах здійснені авіаудари КАБ.

Читайте також: Росіяни вночі вдарили ракетою по Золочеву - поцілили у Будинок дитячої та юнацької творчості

На Краснопільську громаду ворог скинув 12 мін, по Есманьській - бив з мінометів (8 вибухів).

Своєю чергою оперативне командування "Північ" повідомило, що російські війська за минулу добу 64 рази атакували з різних видів озброєння прикордонні території Чернігівської, Сумської та Харківської областей, загалом пролунав 201 вибух.

У Чернігівській області під ворожим ударами опинилися дев'ять населених пунктів Семенівської та Новгород-Сіверської громад: Галаганівка, Орликівка, Семенівка, Архипівка, Блешня, Тимоновичі, Михальчина Слобода, Грем’яч і Красний Хутір.

Загарбники били по них, імовірно, з мінометів, ствольної артилерії, FPV-дронами й уламковими боєприпасами типу ВОГ.

У Сумській області ворожих атак зазнали 30 населених пунктів Сумського, Охтирського, Конотопського та Шосткинського районів.

Ідеться про Кияницю, Радьківку, Біловоди, Садки, Юнаківку, Волфине, Запсілля, Порозок, Нові Вирки, Білопілля, Ворожбу, Покровку, Славгород, Спірне, Попівку, Гірки, Бунякине, Кружок, Бояро-Лежачі, Свободу, Козаче, Глухів, Комарівку, Сопич, Середину-Буду, Привілля, Уланове, Чернацьке, Бачівськ і Заруцьке.

Попереднього встановлено, що для ударів по них російська армія застосувала керовані авіаційні бомби, міномети, ствольну артилерію, FPV-дрони й реактивні системи залпового вогню.

У Біловодах ударом російських військ зруйнована будівля навчального закладу, у Ворожбі – один приватний будинок. В останній також зазнали пошкоджень близько 10 домогосподарств.

У Білопіллі внаслідок ворожого обстрілу поранення дістав цивільний, пошкоджені приватні будинки.

Читайте також: На фронті за добу - 114 зіткнень, українська авіація завдала 21 удар по ворогу

У Сопичі пошкоджень зазнали два приватні будинки.

Три прикордонні населені пункти російські загарбники атакували в Харківській області, а саме: Леміщене, Олександрівку й Тимофіївку Богодухівського району. За попередніми даними, застосували вони ствольну артилерію, FPV-дрони й міномети.

Як повідомляв Укрінформ, 10 серпня ворог здійснив 32 обстріли Сумщини.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-