Росіяни намагалися прорвати оборону біля Стельмахівки та у районах Серебрянського лісу на Луганщині

Росіяни намагалися прорвати оборону біля Стельмахівки та у районах Серебрянського лісу на Луганщині

Укрінформ
Російські війська намагались прорвати оборону біля Стельмахівки на Луганщині, а також у районах Невського, Макіївки, у Серебрянському лісі.

Про це повідомив у Телеграмі начальник Луганської ОВА Артем Лисогор, передає Укрінформ.

"П’ять разів намагалися росіяни протиснути нашу оборону поблизу Стельмахівки, 13 – у районах Невського, Макіївки, у Серебрянському лісі. Ворог також був активним у Білогорівці", - повідомляє Лисогор.

За інформацією начільника ОВА, окупанти поцілили зі ствольної артилерії та застосовували БпЛА по Невському, де ще залишаються люди. По Макіївці завдали ударів зі ствольної та реактивної артилерії та безпілотників. Безпосередньо з реактивної системи залпового вогню село обстріляне чотири рази.

Щодо ситуації на тимчасово окупованих територіях Луганщини, то, як нагадав Лисогор, у Кремлі уже підписано ухвалений закон про позбавлення нещодавно набутого громадянства РФ за відмову стати на військовий облік.

"Це стосується передусім жителів окупованих Росією територій. Письмової відмови не потребують – достатньо виявити при перевірці відсутність свіжої позначки військкомату про взяття на облік. Водночас у регіонах РФ таке порушення карається звичайним штрафом", - зазначив начальник ОВА.

Він підкреслив, що жителі окупованих територій продовжують мешкати у складних умовах. Зокрема, жителі Лисичанська в окупації вже понад два роки чують обіцянки місцевих колаборантів про відновлення об’єктів інфраструктури, подачу у недалекому майбутньому води, світла, опалення.

Читайте також: У Біловодську на ТОТ Луганщини загарбники знищили музей Петра Шевченка - джерело

"Не покращилося в них життя і з приходом так званих «шефів» із Татарстану. Лисичани, що живуть в районі склозаводу, досі не мають централізованої подачі води та електроенергії. Упродовж двох осінньо-зимових періодів радіатори теж залишалися холодними. Виживання за присутності росіян", - розповів Лисогор.

Як повідомляв Укрінформ, у Макіївці на Луганщині через обстріли не вцілів жоден будинок.

Фото: Генштаб ЗСУ, ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-