Росія скликає неформальну зустріч Радбезу ООН, щоб поскаржитися на наступ ЗСУ в Курській області

Росія скликає неформальну зустріч Радбезу ООН, щоб поскаржитися на наступ ЗСУ в Курській області

Укрінформ
Росія скликає неформальну зустріч членів Радбезу ООН за формулою Аррії, щоб поскаржитися на атаку Збройних сил України в Курській області.

Як передає власкор Укрінформу, захід відбудеться у вівторок о 17:00 (опівночі за Києвом).

У листі, розісланому російським постпредством при ООН членам Радбезу, вказано, що темою обговорення будуть «злочини, скоєні київською владою».

Як повідомляв Укрінформ, ініціатор зустрічей членів Ради Безпеки ООН за формулою Аррії дипломат з Венесуели Дієго Аррія засудив Росію за використання цього формату для поширення брехні та виправдання агресії проти України.

Читайте також: Партизани зафіксували передислокацію російських військових у Курську область

Як повідомлялося, 6 серпня російські телеграм-канали почали писати із посиланням на провоєнні пабліки про бої у прикордонні. Також зазначалося, що на територію Курської області нібито зайшли українські військові.

Офіційних заяв із цього приводу українські військові не робили.

Росіяни ввели режим контртерористичної операції на території Курської, Брянської та Бєлгородської областей через нібито загрозу з боку України.

Інститут вивчення війни (ISW) у своєму звіті пише, що Кремль, ймовірно, вирішив оголосити у Курській, Бєлгородській та Брянській областях «контртерористичну операцію», а не воєнний стан, щоб применшити масштаб подій у Курській області і запобігти паніці або негативній реакції всередині країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-