На фронті минулої доби було 124 боєзіткнення, третина - на Покровському напрямку

На фронті минулої доби було 124 боєзіткнення, третина - на Покровському напрямку

Дані Генштабу
Укрінформ
На фронті за минулу добу, 11 серпня, відбулося 124 бойові зіткнення, на Покровському напрямку російська армія здійснила 41 атаку.

Про це повідомив у Фейсбуці Генеральний штаб Збройних сил України, передає Укрінформ.

За уточненою інформацією, за вчорашній день ворог завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах п’ять ракетних ударів, застосувавши 18 ракет, 65 авіаційних ударів (задіяв, зокрема, 107 керованих авіаційних бомб), здійснив 4673 обстріли, 129 з них - із реактивних систем залпового вогню.

Агресор завдавав авіаударів, зокрема, в районах населених пунктів Кияниця, Юнаківка, Сімейкіне Сумської області; Синьківка, Петропавлівка Харківської області; Серебрянка, Диліївка, Нелипівка, Торецьк, Новодонецьке, Новоукраїнка, Водяне, Олександропіль, Миколаївка, Костянтинівка Донецької області; Новоандріївка, Лобкове Запорізької області.

Читайте також: Сили оборони за тиждень знищили 8010 російських військових та майже 1,5 тисячі одиниць техніки

За минулу добу авіація та ракетні війська й артилерія Сил оборони завдали дев’ять ударів по районах зосередження особового складу та озброєнню і військовій техніці росіян, уразили два пункти управління, три артилерійські системи, склад боєприпасів та три інші важливі об’єкти російських загарбників.

На Харківському напрямку ворог продовжував штурмові дії. Відбулося п’ять бойових зіткнень у районі Вовчанська.

На Куп’янському напрямку за минулу добу ворог здійснив десять атак. Сили оборони відбивали штурмові дії ворога біля Піщаного, Берестового та в напрямку Глушківки.

На Лиманському напрямку українські війська відбивали 21 штурмову дію армії РФ в районах населених пунктів Макіївка, Невське, Новосадове та в Серебрянському лісі.

На Сіверському напрямку Сили оборони України відбили вісім атак росіян поблизу Івано-Дар’ївки, Спірного, Верхньокам’янського та Виїмки.

На Краматорському напрямку українські війська зупинили 11 спроб загарбників прорвати оборону в районах Часового Яру, Калинівки та Іванівського.

Читайте також: Британська розвідка показала масштаби руйнування Бахмута

На Торецькому напрямку ворог за підтримки авіації здійснив вісім атак. Зусилля зосереджував у районах населених пунктів Залізне, Дружба та Нью-Йорк.

На Покровському напрямку Збройні сили України відбивали 41 атаку. Основні зусилля ворог зосередив у районах Воздвиженки, Новоолександрівки, Калинового, Новогродівки, Гродівки, Желанного, Орлівки та Миколаївки.

На Курахівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районі Костянтинівки. Загалом ворог шість разів намагався прорвати оборону українських військ на цьому напрямку.

На Времівському напрямку росіяни здійснили дві безуспішні атаки позицій українських військ у напрямку Водяного та Рівнополя.

На Оріхівському напрямку відбулося чотири, безуспішних для ворога, боєзіткнення неподалік Малої Токмачки й Новоданилівки.

На Придніпровському напрямку ЗСУ не допустили втрат позицій і територій. Українські війська успішно відбили вісім атак російських загарбників.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено. Оперативна обстановка без суттєвих змін, зазначили в Генштабі.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями ворог зберігає військову присутність. З території РФ активно застосовував авіацію, здійснював обстріли прикордонних населених пунктів.

Як повідомляв Укрінформ, 11 серпня армія РФ втратила в Україні ще 1080 загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-