Влада Курської області заявила, що під контролем ЗСУ - 28 населених пунктів

Влада Курської області заявила, що під контролем ЗСУ - 28 населених пунктів

Укрінформ
Тимчасово виконуючий обов'язки губернатора Курської області РФ Олексій Смирнов під час наради з главою РФ Володимиром Путіним заявив, що під контролем ЗСУ наразі перебувають 28 населених пунктів регіону.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє «Настоящее время».

«Глибина проникнення на територію Курської області становить 12 кілометрів, ширина фронтом - 40 кілометрів», - сказав Смирнов.

У цей момент Путін його перебив, заявивши, що про ширину та глибину проникнення українських військових доповідатимуть російські військові відомства, та запропонував т.в.о. глави регіону зупинитися на соціально-економічній ситуації.

Смирнов повідомив, що в названій зоні у 28 населених пунктах знаходиться близько двох тисяч осіб, про долю яких місцева російська влада не знає. За його словами, 180 тисяч людей у регіоні підлягають евакуації, вже виїхали та евакуювалися 121 тисяча осіб.

«Крім того, за цей час у рази зросли атаки БПЛА та ракет. 194 ракети та БПЛА було направлено, 147 збито», - зазначив Смирнов.

Телеграм-канал Astra опублікував відео наради Путіна та Смирнова. За словами т.в.о. глави Курської області, внаслідок бойових дій у Курській області загинуло 12 мирних жителів, 121 особа поранена (10 з них – діти).

Читайте також: Партизани зафіксували передислокацію російських військових у Курську область

6 серпня російські телеграм-канали почали писати з посиланням на провоєнні пабліки про бої у прикордонні. Також зазначалося, що на територію Курської області нібито зайшли українські військові.

Офіційних заяв із цього приводу українські військові не робили.

Як повідомлялося, у своєму звіті Інституту вивчення війни (ISW) зазначив, що Кремль намагається применшити масштаб подій в Курській області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-