На фронті цієї доби відбулося вже 80 боєзіткнень

На фронті цієї доби відбулося вже 80 боєзіткнень

Дані Генштабу
Укрінформ
На фронті від початку доби відбулося 80 бойових зіткнень, найбільше - на Покровському та Лиманському напрямках.

Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України у Фейсбуці станом на 16:00, передає Укрінформ,.

"Російські загарбники продовжують штурмувати позиції українських захисників. Загалом від початку доби відбулося 80 бойових зіткнень", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, від обстрілів з території РФ потерпають прикордонні населені пункти Сумської та Чернігівської областей. Під вогнем російської артилерії та мінометів перебували райони населених пунктів Мала Слобідка, Покровка, Угроїди, Бояро-Лежачі, Блешня. Загарбники також завдали 16 авіаударів, зокрема по Запсіллю, Могриці, Вакалівщині, Глухову, Вільшанці, Сінному, Великій Рибиці, Партизанському, Юнаківці та Локні.

За уточненою інформацією, на Харківському напрямку ворог здійснив три атаки біля Тихого та Вовчанська, один бій досі триває.

На Куп’янському напрямку відбулося шість боєзіткнень, зокрема в районах Берестового, Стельмахівки, Глушківки та Новоосинового. Чотири з них завершено, два тривають.

Генштаб інформує, що на Лиманському напрямку ворог 17 разів штурмував українські позиції неподалік Макіївки, Невського, Тернів та Торського, усі атаки росіян зупинено.

Читайте також: Прорив у Курській області дозволив Україні перехопити ініціативу на одній із ділянок фронту - ISW

На Сіверському напрямку впродовж дня точилися три бої. Російська армія наступала у бік Верхньокам’янського та Спірного, де зазнала поразки.

На Краматорському напрямку відбулося п’ять боєзіткнень неподалік Часового Яру та Богданівки. Два бої завершено, ще три точаться.

Окупанти на Торецькому напрямку збільшили кількість атак до восьми - наступали біля Залізного та Торецька. Половину атак відбито, решта тривають. Крім цього, загарбники завдали 12 авіаударів, скинувши 22 КАБи по районах Неліпівки та Торецька.

На Покровському напрямку російські загарбники проводили штурмові дії у районах населених пунктів Калинове, Суха Балка, Єлизаветівка, Зелене Поле, Новоолександрівка, Гродівка, Миколаївка, Желанне та Скучне. Українські захисники стримують натиск військ РФ та відбили 19 атак із 25, втрати ворог уточнюються. Окупанти завдали удару НАРами по Олександрополю.

Читайте також: Армія РФ втратила в Україні за добу 1080 загарбників

На Курахівському напрямку загарбники п’ять разів безуспішно атакували поблизу Красногорівки, Костянтинівки та Георгіївки.

Так само п'ять разів окупанти штурмували позиції Сил оборони на Времівському напрямку, біля Водяного, Костянтинівки та Вугледара. Три атаки відбито, дві тривають. Ситуація під контролем, запевнили у Генштабі.

Крім цього, ворожа авіація завдала удару трьома КАБами у район Водяного й запустила декілька НАРів по Новодонецьку.

На Придніпровському напрямку окупанти зазнали поразки, тричі атакуючи оборонні рубежі українських військ на лівобережжі Дніпра.

На інших напрямках фронту ситуація без особливих змін, додали у Генштабі ЗСУ.

Як повідомляв Укрінформ, на фронті за минулу добу, 11 серпня, відбулося 124 бойові зіткнення, на Покровському напрямку російська армія здійснила 41 атаку.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-