Сенатори Грем і Блументаль у Києві: Білий дім має зняти обмеження на удари вглиб РФ

Сенатори Грем і Блументаль у Києві: Білий дім має зняти обмеження на удари вглиб РФ

Фото
Укрінформ
Американські сенатори Річард Блументаль від Демократичної партії та Ліндсі Грем від Республіканської партії виступають за зняття Білим домом усіх обмежень для України на використання американської зброї для ударів по території Росії.

Про це сенатори заявили на брифінгу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогоднішній день більше сповнений надії, ніж я бачив будь-коли під час моїх поїздок сюди. Прорив під Курськом є історичним. Це сейсмічний прорив… Але найбільша новина в тому, що Україна веде боротьбу з Росією в Росії. І ми хочемо донести до адміністрації США меседж, що вона повинна надати Україні більше гнучкості та повноважень у використанні наданої зброї для ударів глибше за лініями, які існують зараз», - сказав Блументаль.

Відповідаючи на запитання журналістів, наскільки реалістичним є зняття обмежень адміністрацією США, сенатор-демократ зауважив, що українські військові "не можуть воювати з однією рукою за спиною".

"Ми не можемо давати їм зброю, а потім говорити, що її не можна використовувати повною мірою", – заявив Блументаль.

Сенатор Ліндсі Грем свою чергою наголосив, що надана Сполученими Штатами зброя має використовуватися «з максимальною ефективністю», і що він дозволив би українцям застосовувати її "таким чином, щоб це стало реальністю для Росії".

Грем зазначив, що далекобійна артилерія дозволила Україні піти в наступ і відкинути Росію. На його думку, винищувачам F-16 потрібно дозволити працювати для максимального захисту України від вторгнення.

Читайте також: Стефанчук закликав США зняти обмеження на використання Україною американського озброєння

"Отже, обмеження щодо зброї мають бути скасовані, щоб ми могли дати зрозуміти Росії, що буде, якщо вони продовжуватимуть спроби знищити Україну", – зазначив Грем.

Як повідомляв Укрінформ, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль провів зустріч з американськими сенаторами Ліндсі Гремом з Республіканської партії та Річардом Блументалем з Демократичної партії, де оприлюднив потреби України в посиленні ППО.

Фото Руслана Канюки

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-