Прикордонники не фіксують російських ДРГ з боку Білорусі

Прикордонники не фіксують російських ДРГ з боку Білорусі

Укрінформ
У Державній прикордонній службі заявили, що не мають інформації про роботу російських ДРГ на кордонах із Білоруссю.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" поінформував речник ДПСУ Андрій Демченко, відповідаючи на питання, чи бачать прикордонники якісь зміни в інтенсивності роботи російських ДРГ, зокрема, по білоруському кордону, передає кореспондент Укрінформу.

"По кордону з Білоруссю російські ДРГ... ми їх не фіксували. Ситуація там вже довгий час повністю контрольована. Тільки білоруси-прикордонники, або можливо якісь інші складові, які знаходяться поруч із кордоном, то бояться наших манекенів, то намагаються переманити українців за допомогою аудіозвернень про борщ, сало, горілку і так далі", - зазначив він.

Демченко заявив, що у ДПСУ навіть таких інформаційних впливів останнім часом безпосередньо на кордоні не фіксують.

Відповідаючи на питання, речник поінформував, що він не виключає того, що у Білорусі, для того, щоб підігріти (ситуацію - ред.), будуть "катати" свою техніку по різним напрямкам.

"Можливо, вона десь і знаходитиметься разом із особовим складом, але скоріше за все, це (може бути - ред.) невелика кількість підрозділів і на певній віддаленості від нашого кордону. Бо ні сьогодні, ні останніми днями ми не фіксуємо, щоб у максимальній близькості до нашого кордону знаходилися і техніка армії Білорусі, і здійснювалися якісь переміщення особового складу", - сказав він.

Читайте також: Росіяни збільшили використання FPV-дронів на Сумщині та Чернігівщині - військові

Демченко зазначив, що також у ДПСУ не бачать ніяких змін у діях білоруських прикордонних нарядів, прикордонного комітету Білорусі.

"Потрібно розуміти, що загалом кордон з Білоруссю, цей напрямок, він для нас і сьогодні, і раніше залишався загрозливим. І ми цьому напрямку приділяємо дуже велику увагу, по всій його протяжності", - заявив речник.

Як повідомлялося, прикордонники не спостерігають пересування техніки та особового складу на території Білорусі у бік кордону з Україною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-