Прорив ЗСУ під Курськом: сенатор Грем назвав операцію сміливою і блискучою

Прорив ЗСУ під Курськом: сенатор Грем назвав операцію сміливою і блискучою

Укрінформ
Американський сенатор Ліндсі Грем від Республіканської партії вважає, що українська операція в Курській області є "сміливою, блискучою і красивою".

Про це Грем сказав на брифінгу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Сенатор-республіканець зазначив, що на одній із конфіденційних зустрічей у Сенаті 2,5 роки тому йшлося про те, що після російського вторгнення в Україну Київ впаде через чотири дні, через три тижні росіяни захоплять всю країну, а опір чинитимуть повстанці. Але автори цих прогнозів помилилися, констатував Грем. І через два з половиною роки, коли він вшосте відвідує Україну, вона захоплює російську територію.

«Що я думаю про Курськ? Це сміливо, яскраво, красиво. Продовжуйте у тому ж дусі. Путін почав це, дайте йому по дупі», - сказав Грем.

Він додав, що адміністрація США має надати Україні зброю, необхідну для перемоги у війні, яку вона не може дозволити собі програти.

Читайте також: Зеленський: Катастрофа «Курська» - символічний початок правління Путіна, а зараз фінал

Як повідомляв Укрінформ, американські сенатори Річард Блументаль від Демократичної партії та Ліндсі Грем від Республіканської партії виступають за зняття Білим домом усіх обмежень для України на використання американської зброї для ударів по території Росії.

Фото Руслана Канюки

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-