Російським військовим на фронті в Україні бракує води - британська розвідка

Російським військовим на фронті в Україні бракує води - британська розвідка

Укрінформ
Деякі російські військові підрозділи, які воюють в Україні, ймовірно, відчувають нестачу питної води.

Як передає Укрінформ, про це у соцмережі Х повідомило Міноборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

Зазначається, що 23 липня проросійський військовий блогер повідомив, що пайок води для російських пілотів був обмежений до одного літра на день. Це еквівалентно чверті мінімальної рекомендованої потреби у воді для роботи в умовах високих температур. Як наслідок, російські пілоти зверталися по воду до місцевих жителів.

Крім цього, військовий блогер звернувся до російських водопромислових компаній із проханням забезпечити військові бази РФ у Ростові, Воронежі та авіабази у Криму додатковою водою, йдеться у зведенні.

Читайте також: Прорив у Курській області дозволив Україні перехопити ініціативу на одній із ділянок фронту - ISW

У відповідь на нестачу води деякі російські військові частини були змушені вдосконалити фільтрацію води із застояних калюж для забезпечення щоденних потреб у воді. Це з великою ймовірністю призвело до збільшення кількості захворювань, що передаються через воду, серед російських солдатів, зазначають аналітики розвідки.

«Нестача води, яка призводить до зневоднення і підвищеного ризику інфекцій, майже напевно вплине на моральний дух і оперативну ефективність (армії РФ – ред.)», – вважають у Міноборони Британії.

Там додали, що пошкодження, завдані під час російських ударів по об’єктах комунальної інфраструктури, майже напевно призведуть до припинення водопостачання.

Читайте також: Британська розвідка показала масштаби руйнування Бахмута

«Будь-які проблеми з водопостачанням загострюватимуться у період, коли температура в регіоні буде вищою за середню», – зазначили експерти британської розвідки.

Як повідомляв Укрінформ, у тимчасово окупованому Криму восени може статися водна криза за умови відсутності певної кількості опадів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-