Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Про українських Героїв та російські наративи

Про українських Героїв та російські наративи

Укрінформ
Російські «воєнкори» та офіційні ЗМІ РФ активно розігнали відео начебто українського десантного човна, ураженого під час масштабної операції СОУ на Кінбурнській косі

«Істерику» стосовно «даремних» втрат та російські наративи щодо марності опору українських військових несподівано підхопили і деякі українські вельми патріотичні телеграм-канали та лідери громадської думки, яких складно запідозрити у симпатіях до окупантів. Мовляв, операція з десантування на Кінбурнській косі (Миколаївщина, північна частина акваторії Чорного моря) була геть не потрібною та геть не підготовленою… Але це – неправда.

Протягом тижня Сили оборони України здійснювали масштабну операцію зі знищення гарнізону російських окупантів на півострівній частині поки що окупованої Миколаївщини через необхідність ліквідації там систем радіоелектронної боротьби та радіолокаційної станції. Саме через них ворог регулярно «підсвічував» Одещину, Миколаївщину та Херсонщину, активно атакуючи їх «шахедами» та ракетами. Саме з Кінбурнської коси ворог регулярно обстрілював з артилерії український Очаків.

За інформацією наших Сил оборони, в операції зі знищення ворожого гарнізону брали участь до 300 українських воїнів. Були задіяні ЦСО «Альфа» СБУ, Національна гвардія, ВМС України, величезна кількість бортів БПЛА, а також – Головне управління розвідки Міноборони, яке здійснювало безпосереднє керівництво офензивою. Протягом тижня Сили оборони наносили щоденні удари по Кінбурнській косі, зокрема й за допомогою FPV-дронів. Результатом ударів стали шість одиниць спаленої броньованої техніки ворога та три десятки знищених російських військових.

Фінал операції – висадка десанту, в якій брали участь до восьми швидкохідних човнів з українськими спецпризначенцями. Безпосередньо на косі наші воїни атакували укріплення ворога на позиціях «Кінбурнська фортеця», «Морський вокзал», «Пам’ятник Суворова». Саме біля останньої – наші бійці встановили бойовий прапор ГУР МОУ.

Участь в ударах та десантуванні взяли підрозділи «Химера», «Стугна», «Paragon», «Сибірський батальйон», «Терор» у складі спецпідрозділу «Тимура» ГУР МОУ. Операцію зі знищення ворожого гарнізону разом з технікою, засобами РЕБ та РЛС на Кінбурнській косі українські військові та наші західні партнери оцінюють як успішну.

Імовірно, на жаль, не обійшлося без втрат. Евакуаційний човен, який ішов для евакуації пораненого (тобто десанту в ньому не було), був уражений ворогом. Саме це відео нині активно поширюють ворожі та деякі українські джерела. Для чого це робить ворог – зрозуміло. Аби деморалізувати, посіяти зневіру, страх, паніку, дискредитувати українське військове командування та наших воїнів… Для чого на цьому роблять акцент українські телеграм- та ютуб-канали, які в такий сумнівний спосіб свідомо чи несвідомо підіграють ворогу, – малозрозуміло.

Так, будь-яка воєнна операція не обходиться без втрат. Бо війна – це завжди смерть та каліцтва. Завжди – страждання та смуток. Але лише дронами, артилерією, авіацією чи будь-якими іншими дистанційними засобами ураження не була виграна ще жодна битва.

«Поки, як у середньовіччі, не прийде солдат і не встановить прапор – нічого не зміниться», – часто повторює керівник ГУР МОУ Кирило Буданов. Хтось може заперечити?

Українські воїни ціною власних життів успішно виконали поставлене завдання та захистили український Південь від російських шахедних, ракетних та артилерійських ударів. Упевнений, що поширювати інформаційно-психологічні наративи ворога в такій ситуації – справа вельми невдячна і навіть шкідлива. Особливо, коли хід та наслідки подій на полі бою коментують цивільні особи, які не розбираються у предметі та не володіють повною інформацією.

Операція та активні заходи Сил оборони України на Кінбурнській косі тривають.

Маємо віддати шану загиблим та подякувати живим. Тим воїнам, які щодня ціною власного здоров’я й життя боронять нашу українську Незалежність. І завжди пам’ятаймо: Інформація – це Зброя.

Єгор Чечеринда, майор ЗСУ

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-